Tort "Musunoi de cartitza"

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 14/04/2006 05:07

mai devreme cu mainile tremurand am deschis acest thread ca am vazut ca ati scris. Sa va spun si de ce.

Pe alt forum de culinarit n-am indraznit sa pun nici o retzeta, din motiv de faptul ca acolo, zici ca e casa de nebuni uneori. Cum face cineva ceva vechi si talentat (nu asa ca mine), sa vezi ce se sare pe persoana respectiva.

Cu intrebari de genul: de unde a copiat retzeta, daca a inventat-o, de unde a cumparat nush ce vesela. Asta in cazul cel mai bun.

Ca sa fie totul si mai bine pt. uniia, se trece la critica direct...da nu cu bun simtz sau critica facuta cu umor ca de asta suport si eu. Se trece la critica de aia sarcastica, de itzi vine sa nu mai postezi in viatza ta acolo. De aceea admir oamenii de aici.

Asa ca mi-am luat si eu inima in dintzi sa postez aici. Si imi era frica ca o sa sara un intreg forum in capul meu sa-mi spuna ca pozele is naspa, ca intr-un coltz de fapt a picurat putzin frisca si ca erau prea multe faramitze in farfurie, sau ca nu am desfasurat firimiturile cum trebuie etc. Ca sigur se vede acestea cu ochiul liber.

A, si uitam. Eu nu am inventat nimic. Pur si simplu m-am gandit sa-i ofer fetitzei mele ceva sanatos, pt. ca astia tot fac reclama la TV la prajitura si mereu imi cere sa-i fac ce vede si nu vroiam sa cumpar prajitura pt. ca e oribila din prafurile alea din cutie.

Eu am mai facut-o si cu branza de vaci o data in crema. Era ceva de genul:

crema:
500 g frisca,
60 g bucati de ciocolata rasa,
un intaritor de frisca,
200 g brinza nesarata de vaci,
150 g zahar,
3 foi gelatina,
1 banana


Crema:

frisca se bate cu intaritor. Se amesteca cu bucatile de ciocolata rasa. O banana se piseaza cu o furculita sau cu mixerul si se amesteca cu 200 g brinza nesarata de vaci, 150 g zahar, 3 foi gelatina muiata si frisca cu bucatzile de ciocolata.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 14/04/2006 06:55

excelenta reteta propusa de tine :hug: n-as combina si stafide(nici "natur" nici "praf" :lol: :P ) ca furnicile care se respecta nu comesteaza stafide :wink:
desi am si aici,...in the middle of nowhere :wink:, n-spe sprafuri de checuri, praji, torturi, creme..., n-am luat niciodata nici_unul(sic! nu simpatizez nici cu noile reguli de scriere :? )
e bine ca am acum la indemana si varianta asta propusa de irina, pentru ca am vazut reclama la prajitura(la tv) si chiar imi era pofta :?

merci mult de idee :pup: :hug:

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 14/04/2006 07:40

eu am incercat aluaturi de prajituri din cutie - presata fiind de timp, am zis ca 1, 2 voi face ceva bun - dar...... nici nu se compara cu ceea ce facem noi aici: prefer sa stau 2 ore sa pregatesc o prajitura ce o vom manca in 15 minute, decat sa o pregatesc in 15 minute si .... sa o arunc la gunoi. :badday: Am zis ca fac si eu ca femeia occidentala, 8) pregatesc ceva bun din plic, dar m-am lasat pagubasa dupa cateva incercari; de 7 ani de zile de cand am plecat din RO, in domeniul gatitului fac tot "ca la mama acasa" :master:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 14/04/2006 07:54

Irina, felicitari!Vezi ca nu esti un dezastru?Cred ca fetitei tale i-a placut.Foarte bine ca nu vrei s-o inveti cu prafuri din plic.Si eu am incercat "plicul" de la acest tortulet!Crema parca a mai fost cum a mai fost, dar blatul....
Cum ti-au iesit negresele?Si eu am dus azi la scoala o gustare de :pup: post, in memoria tatalui meu.Maine sunt 5 ani de cand ne-a parasit.Era ziua de Paste...
Dar pt. ca baba trebuie sa aiba "ultimul cuvant":teama de a posta o reteta oare nu are nimic de a face cu un gram de timiditate?? :love: :love:

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 14/04/2006 08:04

Bravo Nebunia =D>
arata foarte bine si cred ca e si buna :buuun:
si eu am aceeasi parere ca tine despre celalalt site
te rog cind faci cu brinza dulce sa pui o sectiune :rugaciune:
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 14/04/2006 09:46

miha1950 scrie:Dar pt. ca baba trebuie sa aiba "ultimul cuvant":teama de a posta o reteta oare nu are nimic de a face cu un gram de timiditate?? :love: :love:

Nu...... tzine de faptul ca daca mi se pare nedrept ceva anume, eu reactzionez dur, sarcastic si mi se rascoleste o parte razboinica pe care nu cred ca vrea cineva sa mi-o vada. Se mai gasesc viteji care vor sa vada daca e adevarat de spun si ma provoaca, si mereu isi sparg dintzii cu o "nuca" tare ca mine.

Crede-ma cand spun:...pot fi multe in virtual..chiar si timida daca e nevoie..dar in real nici intr-un caz nu sunt timida. :lol:

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 14/04/2006 09:50

miha1950 scrie:Cum ti-au iesit negresele?Si eu am dus azi la scoala o gustare de :pup: post, in memoria tatalui meu.Maine sunt 5 ani de cand ne-a parasit.Era ziua de Paste...

pai inca nu am terminat.
Imi pare rau de tatal tau..al meu are deja 9 ani de cand a murit.

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 14/04/2006 09:53

zuli scrie:Bravo Nebunia =D>
arata foarte bine si cred ca e si buna :buuun:
si eu am aceeasi parere ca tine despre celalalt site
te rog cind faci cu brinza dulce sa pui o sectiune :rugaciune:

Mersic pt. apreciere. Pai cand fac cu branza dulce, nu e mare diferentza la pozat...ci doar la gust. :lol: Dar o sa pozez, daca nu dispare inainte de a realiza ca trebe sa pozez. :roll:

Ion Martha
Incepator
Mesaje: 80
Membru din: 02/03/2006 07:44
Localitate: Ploiesti

Mesajde Ion Martha » 14/04/2006 10:33

Arata super "bijitura" =D> .Eu am incercat varianta la cutie(de doua ori) si ai mei au fost incantat, am respectat cu strictete instructiunile si a iesit exact ca in reclama dar sunt de parere ca este mult mai buna si sanatoasa facuta dupa reteta aceasta!Bravo!Eu nu sunt adepta "prafurilor" dar baiatul meu atat a "balit" la reclama..dar avand varianta aceasta.. :master:
martha

gemola
Incepator
Mesaje: 23
Membru din: 08/02/2006 10:27

Mesajde gemola » 15/04/2006 08:48

Felicitari Nebunie!!! Ti-a iesit minunat.
Si pe linga asta mi-ai usurat existenta. Fiica-mea ma batea la cap sa cumpar "prafurile" necesare prepararii acestui tort, dar nu am indraznit, ca am patit-o cu Kilimanjaro... adica nu mi-a placut.
referitor la "alte" forumuri, ai dreptate. am fost oripilata de anumite reactii. Iar cind am dat de acest forum am fost surprinsa de atmosfera buna de aici.
iti multumesc de reteta (noua/veche, copiata/inventata - nu conteaza).
si iti pup frumusetea de fetita.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori