Cuibulete-fursecuri

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Cuibulete-fursecuri

Mesajde miha1950 » 29/12/2010 11:07

Ingrediente:
Pentru aluat:400g untura, 200g zahar, 4 galbenusuri, 4 oua intregi, o lingurita bicarbonat de sodiu alimentar,arome, 1 kg faina.
Pentru decor: nuca taiata cu cutitul cca 150g, dulceata de cirese ( merge si de visine, insa ciresele-s ma tantose :D , albusurile ramase dupa ce separam oual;e pt aluat ( 4)
Pentru lipit: eu am vrut sa le lipesc cu fineti, dar a fost imposibil sa-l fluidizez, cu toata truda mea-bain-marie, microunde...asa ca in final am frecat 100g unt si am adaugat treptat fineti. Asa a functionat.
Se mai poate face o crema cu unt, galbenus, zahar si cacao.La alegere.
Se pune dulceata intr-o strecuratoare, sa se scurga siropul.

Din ingredientele mentionate framantam un aluat de consistenta celui pt taitei-daca mai trebuie faina, mai punem! Eu anul acesta am patit-o-mi-a mai luat vreo 200g!
Impartim aluatul obtinut in 3 parti:

Intindem prima foaie si decupam cu o forma de fursecuri cercuri pe care le punem in tava. Aluatul cazut la decupat se framanta din nou si se repeta operatia. Ies cam 84 bucati

Intindem cea de-a doua foaie , decupam cu aceeasi forma, insa decupam si mijlocul cu un degetar. Avem grija sa ne iasa atatea cate sunt simple.

Cu foaia a treia procedam la fel cu cea de-a doua, dar ungem fursecurile cu albus si presaram cu nuca taiata.La aceasta etapa nu am mai facut poza.
Se coc la foc potrivit, cu grija sa nu se parleasca :D
Avem grija cand scoatem tava sa punem in castroane diferite formele. Le lipim cu crema ( in cazul de fata finetri + 100g unt), le pudram si in mijloc punem cate o cireasa din dulceata.
Se fragezesc si sunt foarte aspectoase si gustoase.

Se pot face si din cantitatea pe jumatate.
Fişiere ataşate
1.jpg
Produsul final
1.jpg (58.29 KiB) Vizualizat de 3658 ori
2.jpg
A doua foaie - se decupeaza si cu degetarul
2.jpg (39.03 KiB) Vizualizat de 3658 ori
3.jpg
Fursecurile decupate cu forma rotunda
3.jpg (36.09 KiB) Vizualizat de 3658 ori
4.jpg
Aluatul se imparte in 3
4.jpg (13.86 KiB) Vizualizat de 3658 ori
5.jpg
5.jpg (39.71 KiB) Vizualizat de 3658 ori
Ultima oară modificat 03/01/2011 04:29 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 30/12/2010 08:46

:cafea: ce fursecuri, yammy :roll:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 30/12/2010 10:26

SUPER!!!!!!!
Imi amintesc de fursecurile facute de bunica mea (apoi soacra mea) si care erau atat de pufoase si pe zi ce trecea se inmuiau mai tare; se topeau in gura. O parte erau lipite intre ele cu gem tare de caise si acestea se puneau in pomul de craciun :vis:

:flower: :flower: :flower: =D> =D> =D>

Va fi grea votarea luna asta :? :? :? :? :? :? :?

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/12/2010 02:19

Iti vine sa le mananci din ochi !!!
Dar sa mai ai unul in gura...si sa-l poti savura :buuun: :buuun: :buuun:

Felicitari pentru reteta !!!

=D> =D> =D>

Multumim !!!

:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
bely
Incepator
Mesaje: 207
Membru din: 10/02/2008 08:01
Localitate: Portugalia

Mesajde bely » 30/12/2010 05:18

Ce bine arata fursecurile :buuun: :buuun: , bravooo =D> =D>
Ne facea si mama ceva de genul asta de Craciun, vaiii cum mai stateam pe langa ea si cum ne imbata mirosul, ce vremuri frumose!

Un An nou fericit,plin de bucurii,realizari si multa sanatate :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/12/2010 05:18

Numai bunatati pe aici, poate ma indemn si eu la niste fursecuri acuma ca tare mare pofta mi-ai facut cu astea :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 30/12/2010 06:10

Ce aspectoase sunt ...apoi au nuca si dulceata...buneeee!!! :buuun: :roll: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 30/12/2010 06:30

Cred ca sunt foarte delicioase aceste fursecuri :buuun:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 31/12/2010 03:28

Intr-adevar sunt bune, bune, iar reteta are o oarecare vechime. :)

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 31/12/2010 06:12

trebuie sa fie o nebunie, imi plac si ca decor, bune rau!!!! :buuun: :buuun: :buuun: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 6 vizitatori