Cornulete fragede, fragede

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Cornulete fragede, fragede

Mesajde miha1950 » 31/12/2010 03:48

Cornuletele sunt poate cele mai cunoscute fursecuri. Nu cred ca exista gospodina care sa nu fi facut vreodata corulete. Din cate retete de cornulete am, asta cred ca este cea mai buna si cea mai simpla. Are si o varianta pe care am s-o scriu la sfarsit, tot atat de buna.

Ingrediente: 1 kg faina, i ou, 500g untura, 500 g smantana, 1 lingura zahar, un praf de sare, un cub de drojdie, arome, 300g rahat, zahar pudsra vanilat .

Imagine
Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul, se adauga oul, aromele, sarea si untura. Dupa ce se omogenizeaza aceste ingrediente se pune faina si o parte din smantana. Se framanta, adaugandu-se smantana pana ce aluatul se dsesprinde de pe maina. S-ar putea sa nu fie nevoie de toata smantana.Se lasa cca o ora sa se odihneasca.Desi are drojdie, nu va creste spectaculos.
Imagine
Se ia cate o bucatica de aluat, se intinde pe planseta dandu-i-se o forma rotunda. Se imparte in 8 raze si pe fiecare se pune umplutura dorita.Eu am pus rahat de data asta. Se poate pune si gem.sau nuca.

Imagine
Se ruleaza de la baza spre varf si de pun in tava pe hartie de copt, cu distanta intre ele.
Imagine
Dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar din abundenta.
Imagine

Varianta II: 1 kg faina, 500g osanza cruda curatata de pielita si data prin masina de tocat, 1/2 l lapte, un cub de drojdie,o lingura de zahar,arome, ahar pudra si ce doriti pt umplut. Se procedeaza ca la prima varianta.Sunt la fel de bune

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/12/2010 11:02

Ai dreptate ca sunt foarte fragede si se pastreaza asa mult timp.
Cred ca untura din aluat le confera aceasta fragezire.

:buuun: :buuun: :buuun:
Sunt tare bune si aspectuoase cornuletele !

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/12/2010 07:44

Voi m-ati inebunit cu cate fursecuri/cornulete/prajiturele ati facut aici...toate bune, toate imi amintesc de R , de casa, de copilarie ....super faine cornuletele astea....de unde aveti atata timp si energoie sa le faceti????
:master: :master: :hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 02/01/2011 12:55

Cu smantana si untura ...adevarat... ies super fragede si gustoase! :roll: :buuun:
Mi-ai facut o pofta ..curand le fac si eu (prima varianta) ...abia astept...vin cu poze :) :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/01/2011 07:31

Am facut prima varianta cu untura si smantana..dar in loc de drojdie am pus praf de copt .Au iesit super fragede si gustoase :roll: ...si nici nu a mai trebuit sa astept sa se odihneasca aluatul inainte. Am schimbat reteta deoarece am intoleranta la drojdia de bere.

o parte dintre cornulete umplute cu nuci+ dulceata de capsuni... :buuun:
Imagine

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 29/01/2011 04:29

Vreau si eu cornuleteeee.... :buuun: :D

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 29/01/2011 09:59

Am primit untura :party:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 29/01/2011 10:41

Am facut si azi o portie de cornulete...Danieluta, iti teleportez cateva :)

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 30/01/2011 02:55

Miha,multumesc frumos... :pup: :hug: :flower:
Ies acum in curte sa le prind... :)


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori