Pagina 1 din 2

St. Louis Gooey Butter Cake ( cu branza crema )

Scris: 07/07/2015 10:06
de crista
ingrediente pentru aluat

250 gr faina
1 lingura de praf de copt
1 praf (virf de cutit) de sare
125 gr unt inmuiat ca o crema
160 gr zahar
2 oua
110 gr lapte
vanilie



ingrediente pentru crema de branza

300 gr brinza crema ( cea care se intinde pe piine ex. Philadelphia sau alte marci)
2 oua
160 gr zahar

zahar pudra<br/><br/> - pregatim aluatul amestecand toate ingredientele
- varsam aluatul intr-o tava 50*23 cm si o tinem in frigider cit timp pregatim crema de branza
- incalzim cuptorul la 180 °C
- amestecam branza cu zaharul si mixam adaugand pe rind cite un ou si abia cind acesta s-a incorporat bine adaugam si al doilea ou si iar mixam ca sa se incorporeze si el
- scoatem tava din frigider si varsam peste aluat crema de branza
- introducem tava in cuptorul gata incalzit si coacem 40-50 minute la 175-180° C sau pina cind marginile devin maroniu-auriu

Ca sa o putem servi, lasam prajitura sa se raceasca apoi o presaram cu zahar pudra si o servim taiata in bucati patrate. <br/><br/> Reteta aceasta se poate pregati si cu alt fel de aluat sau de umplutura vezi link-urile in engleza de pe internet ( cu ciocolata, picaturi de ciocolata, cu dovleac, lamiie, cocos, aluat de la tortul red velvet si astea sunt doar citeva idei)

"The Gooey Butter Cake se pare ca a fost inventata prin 1930. Legenda spune ca un brutar de origine germana din orasul american St. Louis a gresit proportia ingredientelor ( intre unt si faina)in timp ce pregatea aluatul unor biscuiti care se servesc linga cafea. Asa ca i-a iasit acest aluat . "scrie pe site-ul What's cooking America

Scris: 07/07/2015 10:09
de crista
am vrut sa probez cum se poate publica o reteta direct prin cartea de bucate si ea ajunge singurica in forum si nu invers cum se facea pina acum insa cum inca nu s-a pus la punct modul ca reteta de dulciuri sa ajunga la dulciuri rog un moderator sau admin sa mute reteta asta in capitolul de dulciuri si sa imi stearga si mesajul asta :flower:

Scris: 07/07/2015 10:12
de crista
citeva poze din procesul tehnologic =)) =)) =)) =))

Scris: 07/07/2015 03:33
de alejoe
Crista delicioasa prajiturica asta o am in plan de cand am vazut-o pe fb :wink: felicitari numai retete inovative :master: =D> :hug:

Scris: 07/07/2015 06:36
de crista
E chiar minunata ...sa se termine caldurile astea si o sa mai fac si alte variante .

Scris: 08/07/2015 07:49
de maraarad
Bine arata :lol:

Scris: 08/07/2015 11:52
de crista
:hug:

Scris: 26/07/2015 11:54
de angela_de
Reteta aceasta este extraordinara!
Eu, in general, nu coc mai mult de 5-6 ori pe an aluaturi dulci (urasc mizerie de faina si coca in bucatarie, intins foi si alte "complicatii" de genul asta) si atunci exclusiv foietaj cumparat gata intins, acoperit cu prune sau mere, sau cel mult un chek. Prajitura aceasta am facut-o deja de 2 ori, desi si la noi a fost o caldura infernala:
- o data cu "toping"-ul cu brinza, recomandat de tine, dar cu un mic adaos: am presarat pe stratul de aluat resturi de biscuiti pisati, apoi bucatele de frukte (pere, nektarine si cirese fara simburi) si apoi am turnat crema de brinza
- si inca o data (de fapt prima data) cu "toping" de orez cu lapte: aveam o cutie de orez cu lapte de 1 litru, in prag de expirare, de care nu avea nimeni chef, in care am batut 3 oua, am amestecat fructe uscate taiate marunt si o lingura de amidon si am turnat-o peste aluat.
Yummiiiiiiiiii!!! Multumesc pentru reteta, ca si pentru multe din retetele tale originale italienesti, din care ma inspir de ani de zile :master: :flower: !

Scris: 26/07/2015 03:01
de crista
vai Ella ce minunatii ai facut =D> =D> =D> cu orez cu lapte trebuie sa fie delicios :buuun: :buuun: si cu fructe suna bine, de sezon dar cea cu orez cu lapte merge tot anul :roll:

multumesc pentru aprecieri!

:hug: :hug:

Scris: 27/07/2015 12:22
de pupi
Praji asta e super,,,,o incerc zilele urmatoare, doar sa ajung printre cratitele si oalele mele.....mersi, arata super bine.....ti-am trimis mesaj privat :) :pup: