Limba de porc cu praz si masline

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Limba de porc cu praz si masline

Mesajde miha1950 » 28/07/2008 09:57

Ai nevoie de:
-3 limbi de porc
-2 linguri ulei.
-2 cepe mari
-2 fire de praz
-2 ardei grasi
-40 masline
-un paharel vin alb demisec
-3 linguri bulion diluat cu apa
-3 polonice supa in care a fiert limba.
Cum procedezi:
Se fierb limbile. Cat sunt calde se curata de pielita. Se taie felii.
Cat timp fierb limbile se pregatesc celelalte ingrediente: prazul se opareste si se taie rondele mai groase, ceapa se taie julien, ardeii fasii, maslinele se tin in apa calda pt. a se desara putin.
Se caleste ceapa in ulei, impreuna cu cateva linguri de apa, pana cand aceasta se evapora. Se pun si celelalte ingrediente,in afara de bulion, amestecand usor. Se pun feliile de limba. Se lasa sa fiarba impreuna 30' acoperite cu capac. Se pune si bulionul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se gusta de sare-se pune doar la sfarsit, avand in vedere ca maslinele sunt sarate.
Servesti simplu sau cu piure de cartofi sau paste.
Ultima oară modificat 03/08/2008 04:49 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/07/2008 09:58

Limbile fierte si curatate se taie felii:
Fişiere ataşate
2007_0626Paste0016.JPG
2007_0626Paste0016.JPG (18.87 KiB) Vizualizat de 6051 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/07/2008 10:01

Cratita cu ceapa, praz, masline, ulei, vin si supa in care a fiert limba.
Fişiere ataşate
2007_0626Paste0015.JPG
2007_0626Paste0015.JPG (20.28 KiB) Vizualizat de 6050 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/07/2008 10:02

Se pun si feliile de limba
Fişiere ataşate
2007_0626Paste0021.JPG
2007_0626Paste0021.JPG (21.36 KiB) Vizualizat de 6049 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/07/2008 10:03

Dupa 1/2 ora de fiert sub capac se pune bulionul si se potriveste de sare.
Fişiere ataşate
2007_0626Paste0024.JPG
2007_0626Paste0024.JPG (18.23 KiB) Vizualizat de 6045 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/07/2008 10:04

Gata.Am facut piure de cartofi langa ea.
Fişiere ataşate
2007_0626Paste0025.JPG
2007_0626Paste0025.JPG (19.11 KiB) Vizualizat de 6043 ori

Avatar utilizator
anca_si_cristina
Incepator
Mesaje: 187
Membru din: 19/06/2008 07:23
Localitate: Baia Mare

Mesajde anca_si_cristina » 28/07/2008 10:19

Foaaaaarte buuuuunaaaaa :vis: :vis: Iar culorile sunt :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 28/07/2008 10:20

Miha, cred ca functioneaza telepatia, ieri am cumparat si eu limba, dar de vita, si am bagat-o la congelator, aveam altele planificate inaintea ei, la cererea mandrutzei mele, dar maine o dezghet ca de-abia astept sa o gatesc. Asta cred ca e una din mancarurile mele preferate de cand eram copil. SI ce bine arata cu praz, eu de obicei pun ceapa.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/07/2008 11:05

A fost delicioasa. s-a topit....
Eu prefer de porc pt ca fierbe mai repede. Nu are grasime.

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 29/07/2008 01:01

imi place prazul cu masline ...cu limba nu am incercat niciodata dar cum am praz , am si masline pot inlocui limba cu carnita de pui de ex.si asta voi face azi :lol:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori