Dantelute comestibile

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/01/2011 12:07

Doamna draga ce tot vorbesti tu pe acolo???
Ce fulgi de branza ??? La ce spui fulgi de branza??
Ce este aia? :o :o Vreau si eu ....de acadele cu branza intrebam si eu pe Yafa...cred ca m-am exprimat gresit si s-a inteles altceva :( :oops: .... .poate revine si ne lumineaza :idea: putin ( pe mine , ca tu deja ai si venit cu o idee :wink: )
Sa stii ca astept rabdatoare sa faci " bomboanele" astea de branza fulgi(????) si sa le postezi aici....ma incanta idea la culme...am eu un fix cu de toate cele faine si " esite din comuna" :wink: :pup: :pup: :hug: :hug:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 07/01/2011 12:35

Danteluta, danteluta! Cand spun eu ca handmade-ul e de viitor.... :flower:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 07/01/2011 12:45

miha1950 scrie:Danteluta, danteluta! Cand spun eu ca handmade-ul e de viitor.... :flower:

Trecut, prezent si viitor, DAAAA :hug:

Totusi, suntem o specie pe cale de disparitie; in preajma mea vad si cunosc prea multe persoane care nu mai stiu sa curete o leguma (dara'mi'te s-o recunoasca la piata :shock: :shock: :shock: !!!)

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 07/01/2011 01:01

Superbe... =D> :master: :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 07/01/2011 01:08

Pupi :pup: , ma gandesc la fulgi de branza care se dau pe acea parte a razatoarei care musca marunt dar tare: cea pe care radem de obicei coaja de lamaie. Tre sa iasa fulgi, pe care daca-i pui la caldura (vad eu, cuptor sau mai bine teflon - ca sa fie sub ochii mei) si care pe masura ce se topesc i voi putea "recolta" cu un betisor, ridicand mana pana unde pot de sus, ca pe masura ce infasor, dantelaria sa se fi racit si firisoarele racite oarecum, nu se vor lipi intre ele, in schimb vor forma o bilutza-bila-biloi aerat si plin de gaurele ca un lampion chinezesc (japonez...)

Vad eu daca merge au ba :?:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/01/2011 08:44

Pricepit acuma :D , ma luminasi, mersi.....am incercat sa imi imaginez bomboana de branza si ma gandesc la consistenta ei ....nu va fi tare??? stii cum este cascavalul care se topeste si se raceste, devine tare si mai gumos si daca il reancalzesti se face ok dar se intareste dupa aia ca iti rupi dinti in el..... :P :P :idea: :idea: o maslina infipta in bat de frigarui si pe ea infasurat cascavalul dantelat , ii mai pui o palarioara de rosie, castravete, ardei, sau o frunza verde pe post de pana si cred ca iese ceva fain ....sambata sant libera , daca am chemare spre bucatareala am sa fac niste experiente :D :D deja am nervi la stomac de placere :P :pup: :hug:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 07/01/2011 11:10

Filigran curat :o
Brava doamna :master: :master: :master:
Imi place :D Imi place rau!
Mai ales ca e asa de versatila cand e vorba de decorat :clipocit: ... ce mai conteaza cateva sute de calorii cand ochiul se bucura de asa frumusata 8)

:hug: :hug: :hug:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 08/01/2011 09:21

Foarte frumoase aceste dantelarii :master: :master: :master: cu siguranta am sa le incerc :peace:
Mersi de reteta :hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 08/01/2011 10:37

pupi scrie:Pricepit acuma :D , ma luminasi, mersi.....am incercat sa imi imaginez bomboana de branza si ma gandesc la consistenta ei ....nu va fi tare??? stii cum este cascavalul care se topeste si se raceste, devine tare si mai gumos si daca il reancalzesti se face ok dar se intareste dupa aia ca iti rupi dinti in el..... :P :P :idea: :idea: o maslina infipta in bat de frigarui si pe ea infasurat cascavalul dantelat , ii mai pui o palarioara de rosie, castravete, ardei, sau o frunza verde pe post de pana si cred ca iese ceva fain ....sambata sant libera , daca am chemare spre bucatareala am sa fac niste experiente :D :D deja am nervi la stomac de placere :P :pup: :hug:

( :) Astazi sunt din nou acasa...)

Pupi, tocmai am specificat in reteta - NU CASCAVAL, ala se poate da la soareci imediat ce se intareste - ci branza de f buna calitate, GRASA! Ramane crocanta, si se poate pastra pana la nevoie; eu am facut de multe ori chiar cu cateva saptamani inainte de-a fi nevoie de ele :sfant: si le-am pastrat intr-o cutie (nici macar etansa...)

Deci important este ca branza sa fie de buna calitate - voi acolo gasiti de toate felurile, noi ne zbatem sa gasim varianta - coeficient pretz/calitate - ideala :cry:

Uite cum am experimentat azi, de la Yafa idee, prin ricoseu, niste "bomboane" de branza :D
Fişiere ataşate
PB140121.JPG
PB140121.JPG (37.94 KiB) Vizualizat de 1989 ori
PB140120.JPG
PB140120.JPG (34.25 KiB) Vizualizat de 1989 ori
PB140124.JPG
PB140124.JPG (23.51 KiB) Vizualizat de 1989 ori
PB140123.JPG
PB140123.JPG (36.56 KiB) Vizualizat de 1989 ori
PB140126.JPG
PB140126.JPG (29.46 KiB) Vizualizat de 1989 ori
PB140124.JPG
PB140124.JPG (28.57 KiB) Vizualizat de 1989 ori
Ultima oară modificat 08/01/2011 11:15 de către iuliajewel, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 08/01/2011 10:41

d_dana_a scrie:Foarte frumoase aceste dantelarii :master: :master: :master: cu siguranta am sa le incerc :peace:
Mersi de reteta :hug: :pup: :flower:

Multumesc adana (scuza-ma, imi place cum suna adana...)
Poti sa le faci intr-o zi festiva: au un mare efect... :wink:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori