Anghinare-Artichoke

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

Anghinare-Artichoke

Mesajde albinuzza » 29/03/2007 10:04

Cine a gatit anghinare?Vreau si eu niste sugestii!

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 29/03/2007 12:24

Anghinarea se pregateste in multe feluri.
Poti sa o faci la gratar, mancaruri, salate:

Daca este proaspata, se curata foile tari de la exterior si se pastraza doar miezul. Se pune in tigaia de teflon cu un paf de sare, taiata in sferturi sau felii, si se rumeneste. Se poate folosi ca garnitura la fripturi, sau poti adauga un pic de ulei, un pic de lamaie si un catel de usturoi si faci o salata delicioasa. De asemenea se poate asocia cu alte legume coapte in acelasi mod: dovlecei, vinete, ardei gras, rondele de ceapa, ciuperci si obtii o salata asortata.

Se pot fierbe in apa cu sare pana se inmoaie si apoi se foloseste la mancaruri la fel ca cele gata conservate la borcan.

O tocanita de legume asa cum o faci de obicei cu : ceapa, morcovi, anghinare, dovlecei, rosii, cartofi... si ce iti mai place.

La fel se poate adauga si intr-un ghiveci de legume sau cu carne. Consideri anghinarea ca pe o leguma in plus, doar ca rebuie lasata un pic mai mult la fiert.

Cand folosesti de la borcan, gata conservate, le adaugi la sfarsit in mancare si mai poti face salata cu maioneza, omleta, cu usturoi (mujdei), sau asa cum este cu putin ulei, otet si marar tocat.

Daca ai ceva nelamuriri, ma intrebi si iti mai scriu.

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 29/03/2007 12:32

Eu fac anghinare cu mazare...si dreasa cu lamaie...in Cipru nu se face mancarea asta...sau mai e pe aici ANGHINARE A LA POLITA...cu cartofi cred si cu morcovi...caut si revin.........
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

multam

Mesajde albinuzza » 29/03/2007 01:13

Multumesc,Maria!
Am tot vazut anghinare si arata bine.Si in Cipru este la discretie.Am dat o google-ala dar tot aici e baza in idei si retete!:) :hug:

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 29/03/2007 01:31

Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 29/03/2007 01:38

Nu prea am tangenta cu greaca:)
Dar intrebarea este:anghinare are gust amar care ar putea persista si dupa gatire daca nu respect ceva?

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/03/2007 02:15

Are gust amarui chiar si dupa gatire .. orice regula ai respecta ... asta e gustul ei amarui ... Nu e amara dar tb sa iti placa gustul ei ...e deosebit ... ( insa nu e ca ceaiul de anghinarea pe care il bea bunica in Romania de la Plafar =)) )

a facut si Angelik ceva parca ... cauta pe lista ( facuta de mine ) cu retete in imagini

edit ca am gasit eu discutia :
http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... _la_cuptor

cel mai bine daca o cumperi de la piata sa il pui pe vinzator sa o curete ( daca la voi se obisnuieste .. aici asa se face .. vinzatorul iti curatat orice _: legume, peste , carnea o taie in functie de ce vrei sa faci .. banuiesc ca si la voi ) ...
sau dc nu iti caut eu ul link chiar dc in italiana unde iti arata cum se curatat ... caci dc nu iti explica cineva amanuntit e greu sa o cureti bine .. * tb sa ii scoti perisorul ( puifisorul) care e inauntru = pistilul si restul ... asta dc e de calitate mai inferioara caci cele de calitate superioara nu au asa ceva din start ...
* apoi dupa ce ii cureti frunzele externe ii tai si din virf ...
* tulpina se taie se curatat cu cutitul ala de morcovi si cartofi si se foloseste si ea la sosuri, umpluturi .. in tarte .. placinte ... nu se arunca .. cei 10 cm maxim de tulpina de la infloritura nu restul batzului ...
* se poate praji in ulei dc e fff frageda si proaspata deci tb s ao cunosti si daca e de tip rotund ca o bila ... aici se numeste romanesc ca e specific de la Roma ... si felul asta de mincare e unul din bucataria traditionala ebraica .. mie asta imi place cel mai mult ..

caut sa vad ce gasesc si iti pun aici linkuri ... dc ai nevoie de traduceri dar banuiesc ca nu vei avea caci italiana seamna cu romana si pozele daca le gasesc sunt in general explicite ...
Ultima oară modificat 29/03/2007 02:26 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

uuuu

Mesajde albinuzza » 29/03/2007 02:21

Mi s-a facut gura punga:))))
O sa iau sa vad ca cica e cu multe vitamine si m-am pus la dieta si am nevoie!:)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/03/2007 02:29

pai atunci nu ma mai deranjez... =)) ia tu la borcan si vezi dc iti place ...
pe urma dc iti va placea gasesti si retete

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/03/2007 02:55

am gasit pas cu pas curatarea anghinarei ... si pun link-ul poate in viitor mai are cineva nevoie

http://www.coquinaria.it/new_index1024.html


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori