Tort autentic romanesc

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
gospodariu
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 24/10/2015 04:07

Tort autentic romanesc

Mesajde gospodariu » 21/04/2016 09:20

Pentru blatul de vanilie:
6 oua mari
200 g zahar
200 g faina
3 linguri ulei
esenta de vanilie
sare.

Pentru blatul de cacao:
6 oua mari
200 g zahar
170 g faina
3 linguri ulei
esenta de rom
30 g cacao
fulgi de ciocolata
sare.

Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:
450 gr iaurt cu aroma de capsuni
350 ml fsmantana pentru frisca
2 plicuri gelatina
75 g zahar pudra

Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:
200 g mascarpone
250 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
ciocolata alba Primola
zeama de lamaie

Pentru insiropat:
sirop de zmeura

Pentru decor:
unt 82%grasime
zahar pudra
pasta de zahar
foi icing imprimate
decupatoare
<br/><br/> Pregatirea blaturilor:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.
Se adauga uleiul si esenta,iar apoi se incorporeaza si faina amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincins la 160 grade pentru 40 minute.

Blatul de cacao se prepara respectand aceeasi pasi de la blatul de vanilie,doar ca faina se amesteca cu cacao si se amesteca cu compozitia.

Pregatirea cremei de iaurt cu frisca:
Hidratam gelatina cu apa calduta,iar frisca o batem spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra.Se amesteca bine crema.

Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Asamblarea tortului:
Blaturile pufoase racite se taie in doua,obtinand cate 2 blaturi de vanilie/cacao.Pe un platou de tort se aseaza un blat de vanilie insiropat cu sirop de zmeura-crema de iaurt,apoi un blat de cacao insiropat-crema de mascarpone.Operatia se repeta pana la finalizarea blaturilor si cremelor.
Invelit in folie de aluminiu(inel reglabil),tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore.
Dupa ce a stat la rece,se scoate si se imbraca in crema de unt(unt mixat cu zahar pudra),dupa care se introduce iar la frigider pentru a se intari.
Cand untul este bine intarit,iar tortul este bine finisat se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta. <br/><br/> 1.Pentru a se taia bine blaturile se lasa 24 ore la racit.
2.Tortul se monteaza cu ajutorul unui inel reglabil de tort,insa in lipsa lui putem folosi si folie de aluminiu care se infasoara in juru lui.
3.La finisarea tortului cu unt se foloseste doar unt foarte gras de 82% grasime.
Fişiere ataşate
picture_2783.jpg
picture_2783.jpg (93.87 KiB) Vizualizat de 3744 ori
picture_013.jpg
picture_013.jpg (75.91 KiB) Vizualizat de 3744 ori
picture_5198.jpg
picture_5198.jpg (151.49 KiB) Vizualizat de 3744 ori
picture_6291.jpg
picture_6291.jpg (130.45 KiB) Vizualizat de 3744 ori
picture_0182.jpg
picture_0182.jpg (132.02 KiB) Vizualizat de 3744 ori
1621701_555891067897873_6771567038852780003_n.jpg
1621701_555891067897873_6771567038852780003_n.jpg (44.17 KiB) Vizualizat de 3744 ori
imagine_comestibila_model_folcloric_1.jpg
imagine_comestibila_model_folcloric_1.jpg (161.39 KiB) Vizualizat de 3744 ori
12804874_579927738827539_8253762827967157176_n.jpg
12804874_579927738827539_8253762827967157176_n.jpg (91.08 KiB) Vizualizat de 3744 ori
12718055_579928168827496_7314187690413955949_n.jpg
12718055_579928168827496_7314187690413955949_n.jpg (107.97 KiB) Vizualizat de 3744 ori

nadynady
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 29/11/2015 03:07

Mesajde nadynady » 27/04/2016 06:53

Superb! Mult succes! :master: :flower: :peace: :)

Avatar utilizator
soarece
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 27/04/2016 06:02

Mesajde soarece » 27/04/2016 06:10

Arata minunat. :clipocit:

Avatar utilizator
gospodariu
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 24/10/2015 04:07

Mesajde gospodariu » 27/04/2016 09:41

nadynady scrie:Superb! Mult succes! :master: :flower: :peace: :)
:hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
gospodariu
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 24/10/2015 04:07

Mesajde gospodariu » 27/04/2016 09:42

soarece scrie:Arata minunat. :clipocit:
:) :hug: :) :hug: :) :hug:

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Felicitari!

Mesajde admin » 10/05/2016 03:25

Felicitari pentru castigarea premiului Reteta Lunii Aprilie http://www.reteteculinare.ro/articole/dublu-concurs-culinar-cu-premii-exceptionale/! :flower: :party: =D>

Intr-adevar, o reteta excelenta, apreciata atat de public, cat si de juriu :master: :hug:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 10/05/2016 06:19

Felicitari Patty (atat pentru premiu, de care sa va bucurati cat mai frumos si util de el, dar mai ales pentru reteta, in care ti-ai dovedit inca o data talentul si simtul artistic)! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
:hug: :party: :)
MIKI

Avatar utilizator
gospodariu
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 24/10/2015 04:07

Mesajde gospodariu » 10/05/2016 08:36

Dragii mei,va multumesc foarte mult!!
Este o onoare pentru mine sa fiu desemnata detinatoarea "Polonicului de aur"pe luna Aprilie.Bucuria este si mai mare cand ma gandesc ca bucataria mea va avea o noua bijuterie electrocasnica.


:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori