Fursecuri fragede de post

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
deyutzky
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 22/05/2012 07:14

Fursecuri fragede de post

Mesajde deyutzky » 18/11/2016 12:00

Pentru 25-30 fursecuri (50-60 jumatati):
250 gr margarina
4 linguri zahar pudra vanilat sau zahar tos
1 fiola esenta de vanilie
2 linguri lapte de soia
un praf de sare
1/2 plic praf de copt
350 -400 gr faina
gem de care va place (eu am folosit de fructe de padure)
zahar pentru pudrat
Amestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie.
Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi il punem in frigider pentru inca 30 de minute.
Il scoatem din frigider si il intindem intr-o foaie subtire pe masa infainata.
Decupam cu formele dorite. Trebuie sa aveti 2 forme de marimi diferite. Aveti grija ca numarul fursecurilor intregi sa fie egal cu cel al jumatatilor(decupate in interior).
Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox.10-12 minute.
Le lasam la racit, apoi le lipim doua cate doua cu gemul preferat.
La final le pudram cu zaharul pudra.

Fişiere ataşate
img-2308.jpg
img-2308.jpg (588.16 KiB) Vizualizat de 6627 ori
img-2307.jpg
img-2307.jpg (647.25 KiB) Vizualizat de 6627 ori
img-2306.jpg
img-2306.jpg (579.85 KiB) Vizualizat de 6627 ori
img-2304.jpg
img-2304.jpg (531.76 KiB) Vizualizat de 6627 ori
fursecuri-fragede-de-post1.jpg
fursecuri-fragede-de-post1.jpg (193.97 KiB) Vizualizat de 6627 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori