Amandine - reteta de post

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
deyutzky
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 22/05/2012 07:14

Amandine - reteta de post

Mesajde deyutzky » 18/11/2016 12:54

Ingrediente pentru 16 bucati:
Blat - 2 foi (tava de 23x23):
345 gr faina
375 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
60 gr cacao
645 ml lapte de soia caldut sau apa calduta
45 ml ulei
1 si 1/2 plic praf de copt
1 fiola esenta de rom
Sirop:
140 gr zahar
300 ml apa
1 fiola esenta de rom
Crema:
400 gr margarina moale la temperatura camerei
250 gr zahar pudra
3 linguri cacao
1 fiola esenta de rom
Glazura:
60 gr margarina
2 linguri zahar
1 lingura cacao
esenta de rom.
Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul.
Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru aprox. 15-20 de minute. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem blatul si-l lasat la racit. La fel procedam si cu restul de compozitie. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de sirop.

Sirop:
Intr-o craticioara, caramelizam zaharul si il stingem cu apa rece (avem grija la aburi), apoi lasam siropul la foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Adaugam la final si esenta de rom si lasam siropul la racit.

Crema:
Margarina moale o mixam cu zaharul pudra, cacaua si esenta de rom, pana cand obtinem o crema spumoasa.
Asamblare:
Intr-o tava tapetata cu folie alimentara punem primul blat si il insiropam, adaugam crema(mai pastram cateva linguri pentru decor) pe care o nivelam bine, apoi incheiem cu al 2-lea blat pe care il insiropam. Dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore pana cand crema se intareste. Scoatem prajitura si o portionam cu un cutit bine ascutit.
Glazura:
Topim margarina intr-un ibric, adaugam zaharul si cacaua si amestecam periodic. La final adaugam esenta de rom, apoi glazuram fiecare prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram amandinele cu crema pastrata, apoi le punem la frigider pana in momentul servirii.
Fişiere ataşate
amandine-final4.jpg
amandine-final4.jpg (3.18 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3697.jpg
img-3697.jpg (1.71 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3696.jpg
img-3696.jpg (1.64 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3695.jpg
img-3695.jpg (1.56 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3694.jpg
img-3694.jpg (1.53 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3693.jpg
img-3693.jpg (1.29 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3688.jpg
img-3688.jpg (1.73 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3687.jpg
img-3687.jpg (1.2 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3686.jpg
img-3686.jpg (1.43 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3685.jpg
img-3685.jpg (1.48 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3683.jpg
img-3683.jpg (1.18 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3681.jpg
img-3681.jpg (1.63 MiB) Vizualizat de 5114 ori
img-3680.jpg
img-3680.jpg (1.5 MiB) Vizualizat de 5114 ori
amandine-final2.jpg
amandine-final2.jpg (2.28 MiB) Vizualizat de 5114 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori