Octombrie 2006 - Propuneri: Mancaruri specifice toamei

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Octombrie 2006 - Propuneri: Mancaruri specifice toamei

Mesajde adi » 12/10/2006 10:59

Tema concursului pentru luna Octobrie a fost aleasa:
Mancaruri specifice toamnei

In aceasta sectiune se pot pune referinte (link-uri) spre retetele ce vor participa in concurs. Acestea pot fi adaugate conform regulamentuluiin celelalte zone ale forumului: Retete ilustrate, Retete de post etc.

Data limita pentru postarea retetei este 23 Octobrie 2006.

Spor la gatit :party:
Ultima oară modificat 07/11/2006 12:41 de către adi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 19/10/2006 11:21

:x Au mai ramas 4 zile doar .... In fiecare luna se posteaza retetele in ultimile zile - poate ar trebui sa dam un premiu pentru curaj la prima reteta intrata in concurs :)

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 21/10/2006 11:59

Reteta concurs: HRIBI CU CARTOFI RISOLE - vezi retete ilustrate

http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... tofi_risol
Fişiere ataşate
hribi11_191.jpg
hribi11_191.jpg (171.31 KiB) Vizualizat de 9068 ori
nadia

Avatar utilizator
Junior
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 20/10/2006 03:00
Localitate: Criscior

Iepure cu orez

Mesajde Junior » 22/10/2006 12:44

Iepure cu orez

Se prepara circa 1 ½ ora.

Ingredientele sunt urmatoarele: pulpe de iepure, 100 g unt, sare, piper negru macinat, 100 ml ulei de masline, 400 g orez, 1 cutie mazare boabe, 2 buc. morcov, 2 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. telina (mai mare), 2 cepe, 1 fir de cimbru, frunze de patrunjel; pentru salata: ardei rosu, ulei de masline, sfecla rosie, otet, sare.

Se incalzeste cuptorul la temperatura de 220 grade C.

Se spala bine orezul, se amesteca cu ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, telina, (acestea fiind binespalate, curatate si tocate marunt); ceapa, sarea, uleiul de masline.Se asaza in tava si 1/2 l apa.; optional ceapa toccata marunt se poate praji inainte in putin ulei de masline; se pot folosi si condimente pentru pilaf.
Se spala bine pulpele de iepure cu apa rece si se ung cu unt. Se condimenteaza cu sare, piper , cimbru si se asaza in tava. Se asaza pe “patul” de orez si se pune tava la cuptor. Se lasa la coacere ¾ ora. Spre final, inainte de a fi scoase din cuptor se stropesc cu putin vin rosu..
Salata de ardei copti se prepara astfel: ardeii rosii se spala si se asaza in uleiul de masline incins intr-o tigaie; se prajesc pe ambele parti pana ce acestia devin rumeni. Se asaza pe o farfurie si se stropesc cu otet. Se condimenteaza cu sare, piper. Deasupra, pentru ornament, se asaza sfecla rosie maruntita.
Inainte de servire se orneaza orezul cu frunze de patrunjel.
Se serveste cu vin rosu.

PS: nu am poze din timpul pregatirii; m-am luat cu treaba si am uitat. :)
Fişiere ataşate
salata ardei copti.jpg
salata ardei copti.jpg (46.5 KiB) Vizualizat de 9058 ori
iepure cu orez5x7.jpg
iepure cu orez5x7.jpg (111.84 KiB) Vizualizat de 9059 ori
iepure cu orez_ 5x7.jpg
iepure cu orez_ 5x7.jpg (84.66 KiB) Vizualizat de 9059 ori
Ultima oară modificat 23/10/2006 11:36 de către Junior, modificat 1 dată în total.
junior

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Mesajde admin » 23/10/2006 11:12

Fişiere ataşate
linte_cu_carnati.jpg
linte_cu_carnati.jpg (56.95 KiB) Vizualizat de 9069 ori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 23/10/2006 11:15

Junior - trebuie poze mai mari daca vrei sa participi in concurs. :peace:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 23/10/2006 11:18

Eh ... iar trebuie sa aman termenul pentru ziua de 25. Nu inteleg de ce ma incapatanez eu sa pun pe 23 ca in fiecare luna e la fel =))

Avatar utilizator
liliana
Incepator
Mesaje: 20
Membru din: 11/10/2006 06:16

raspuns de la liliana

Mesajde liliana » 23/10/2006 12:19

SALATA DE GOGOSARI IN SOS DE MUSTAR. 5 kg gogoari,400 g mustar ,250mlulei 250 ml otet ,250grzahar,sare,piper si foi de dafin. CUM PROCEDEZ;faci un sos din mustar ,ulei otet,zahar,sare,sare si condimente si il pui la fiert intr o cratita mare,Speli gogosari ii curati de seminte si de cotoare si ii tai in felii mai subtiri.introduci gogosarii in sosul de mustar si ii lasi sa fiarba 5-7 minute pana se inmoaie putin Aseziapoi gogosarii in borcane presandui putin si torni peste ei sosul de mustar.Capsezi borcanele si le sterilizezi la bain marin 5 minute din momentul in care incepe sa clocoteasca apa.LE lasi la racit in cratita in care au fiert,apoi le depozitez in camara.[/code]
liliana baiceanu

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

sarmale dezbracate

Mesajde alexia291101 » 23/10/2006 01:31

Iulia Cristina

Avatar utilizator
lucanick
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 18/03/2006 07:19
Localitate: canada

Mesajde lucanick » 24/10/2006 07:54

Aha, te-am gasit!!!Cristino, mai da-mi o data trimitere pt pozele alea cu torturi, ca le-am bagat in favorite si nu le mai gasesc.
O sa ma gindesc si eu la reteta pt concurs, repede, ca se termina luna!
Revin!
Mihaela


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 22 vizitatori