Blinii cu crema de somon

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Blinii cu crema de somon

Mesajde pampkin » 02/01/2017 12:12

Pentru blinii:
2 oua
½ lingurita sare roz de Himalaya
50 gr unt gras topit
120 ml lapte
120 gr faina
1 lingura drojdie uscata
Pentru crema de somon:
200 gr file de somon afumat
120 gr branza de vaci proaspata 0,2% grasime de la Delaco
100 gr unt moale
1 praf de sare
Zeama de la ½ lamaie
½ lingurita piper verde proaspat macinat
Pentru decor:
Icre roz de capelin am folosit eu(merg si mai bine de somon, caviar)
Frunzulite de patrunjel sau marar
Piper verde proaspat macinat
Pentru blinii: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu untul topit si laptele. Faina se amesteca cu sarea si drojdia uscata. Se adauga amestecul de faina la ingredientele umede. Se amesteca bine cu un tel tip para, pana la incorporarea completa a ingredientelor. Se lasa la dospit la loc caldut 20 minute. Se adauga spuma de albus si se amesteca usor in compozitie. Va rezulta un aluat usor moale, care curge de pe lingura (mai gros ca si cel de clatite). Se ia tava de briose, se pulverizeaza putin ulei in spatiile goale si se pune o lingura de aluat. Se bate putin tava de masa, pentru a uniformiza aluatul si se coace la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 5-6 minute.
Pentru crema de somon: somonul afumat se pune in vasul robotului de bucatarie. Blenduiti somonul pana obtineti o pasta fina. Se adauga branza, se blenduieste pana la incorporare si la finete maxima. Se potriveste de sare, piper si zeama de lamaie. Separat, untul moale se spumeaza cu ajutorul mixerului. Se adauga la spuma de unt, crema de somon. Se amesteca cu o spatula compozitia si se da la frigider pentru 30 minute. Se pune intr-un pos crema usor intarita, se pune o portie pe fiecare blinie, se decoreaza cu icre roz, putin piper verde proaspat macinat si cate o frunzulita de patrunjel sau marar.
Fişiere ataşate
blinii-cu-crema-de-somon-421090.jpg
blinii-cu-crema-de-somon-421090.jpg (1.22 MiB) Vizualizat de 656 ori
blinii-cu-crema-de-somon-421087.jpg
blinii-cu-crema-de-somon-421087.jpg (1.18 MiB) Vizualizat de 656 ori
blinii-cu-crema-de-somon-421086.jpg
blinii-cu-crema-de-somon-421086.jpg (1.21 MiB) Vizualizat de 656 ori
blinii-cu-crema-de-somon-421085.jpg
blinii-cu-crema-de-somon-421085.jpg (2.64 MiB) Vizualizat de 656 ori
blinii-cu-crema-de-somon-421084.jpg
blinii-cu-crema-de-somon-421084.jpg (2.32 MiB) Vizualizat de 656 ori
blinii-cu-crema-de-somon-421083.jpg
blinii-cu-crema-de-somon-421083.jpg (2.34 MiB) Vizualizat de 656 ori
blinii-cu-crema-de-somon-421082.jpg
blinii-cu-crema-de-somon-421082.jpg (2.77 MiB) Vizualizat de 656 ori
blinii-cu-crema-de-somon-421092.jpg
blinii-cu-crema-de-somon-421092.jpg (1.06 MiB) Vizualizat de 656 ori
blinii-cu-crema-de-somon-421091.jpg
blinii-cu-crema-de-somon-421091.jpg (1.27 MiB) Vizualizat de 656 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori