Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
momo121
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 28/05/2013 12:23
Localitate: Iasi
Contact:

Tort cu crema de vanilie si piure de fructe de padure

Mesajde momo121 » 04/01/2017 05:33

Pentru blat:
3 oua
un praf de sare
6 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri ulei
3 linguri lapte
esenta de rom
esenta de vanilie
Pentru bezea:
3 albusuri
un praf de sare
150 g zahar
150 g nuca macinata
esenta de rom
Pentru Crema:
3 galbenusuri
4 linguri zahar
3 linguri amidon de porumb
400 ml lapte
esenta de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
300 ml frisca batuta (eu am folosit Hulala)
Pentru piureul de fructe de padure:
250 g fructe de padure
5 linguri de zahar
3 linguri sirop din cirese negre
3 lingurite amidon de porumb
3 linguri apa
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam si zaharul cu laptele, si zaharul vanilat, continuam sa mixam pana se topeste tot zaharul. Adaugam si galbenusurile unul cate unul, pana le incorporam bine in aluat, apoi uleiul si aromele, iar la sfarsit, faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia rezultata o turnam intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 25 minute.

Pentru bezea:
Albusurile le mixam bine cu putina sare, pe urma adaugam zaharul si mixam pana obtinem o pasta lucioasa. Punem si nuca macinata impreuna cu putina esenta de rom si continuam sa mixam pana omogenizam bine totul.
Turnam bezeaua intr-o tava de aceeasi marime ca cea de blat, tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 20-25 minute.
Bezeaua si blatul nu le coacem impreuna!!!

Cand am terminat de copt cele 2 balturi, le lasam sa se raceasca complet.

Pentru crema:
Cu un tel, amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam si amidonul si pe urma laptele putin cate putin pentru a evita cocoloasele.
Transferam totul pe foc, amestecand continuu, adaugam si vanilia si lasam sa fiarba pana se ingroasa, ca o budinca. La sfarsit adaugam zaharul vanilat si dam deoparte, amestecand din cand in cand, pana se raceste complet.
Cand crema s-a racit, o amestecam cu frisca batuta pana la omogenizare.

Pentru Piureul de fructe:
Fructele de padure le punem intr-un blender si le blendam pana obtinem un piure pe care il turnam intr-un ibric impreuna cu zaharul si siropul. Separat, amestecam amidonul cu apa, apoi luam cateva linguri din piureul fierbinte de pe foc, amestecam si turnam totul peste piureul din ibric, mai lasam cateva minute pana ce piureul s-a ingrosat, il dam deoaparte si il lasam sa se racoreasca.

Pentru asamblare:
Blaturile le taiem de-a lungul fiecare, apoi intr-o farfurie dreptunghiulara, sau o tava, punem o jumatate de blat, ungem cu jumatate din piureul de fructe, jumatate din bezea, crema de vanilie, cealalta jumatate de blat, restul de piure de fructe, cealalata jumatate de bezea si invelim totul int-un strat generos de crema. Ornam tortul dupa imaginatie...eu am mai pastrat putin piure de fructe si am colorat putin crema de vanilie, am pus si cateva fructe de padure.

Este un tort lejer, nu foarte dulce care face senzatie la orice masa festiva!
Fişiere ataşate
15878920-1336945476355547-1434503643-n.jpg
15878920-1336945476355547-1434503643-n.jpg (109.55 KiB) Vizualizat de 838 ori
15878545-1397329433619232-1733029305-o.jpg
15878545-1397329433619232-1733029305-o.jpg (109.96 KiB) Vizualizat de 838 ori
15878299-1397329363619239-718176904-o.jpg
15878299-1397329363619239-718176904-o.jpg (111.58 KiB) Vizualizat de 838 ori
15878228-1397329386952570-659760574-o.jpg
15878228-1397329386952570-659760574-o.jpg (113.9 KiB) Vizualizat de 838 ori
15878106-1397329290285913-62173204-o.jpg
15878106-1397329290285913-62173204-o.jpg (125.89 KiB) Vizualizat de 838 ori
15877752-1397329213619254-2090069174-o.jpg
15877752-1397329213619254-2090069174-o.jpg (109.04 KiB) Vizualizat de 838 ori
15871351-1336945589688869-1314386455-n.jpg
15871351-1336945589688869-1314386455-n.jpg (68.71 KiB) Vizualizat de 838 ori
15870541-1336945829688845-661160172-n.jpg
15870541-1336945829688845-661160172-n.jpg (93.74 KiB) Vizualizat de 838 ori
15841533-1336945069688921-1381978378-n.jpg
15841533-1336945069688921-1381978378-n.jpg (117.81 KiB) Vizualizat de 838 ori
15841308-1336946026355492-197906147-n.jpg
15841308-1336946026355492-197906147-n.jpg (101.38 KiB) Vizualizat de 838 ori
15840931-1336945733022188-1961075598-n.jpg
15840931-1336945733022188-1961075598-n.jpg (93.81 KiB) Vizualizat de 838 ori
15824541-1397329393619236-861424706-o.jpg
15824541-1397329393619236-861424706-o.jpg (108.51 KiB) Vizualizat de 838 ori
15824062-1397329090285933-1034420149-o.jpg
15824062-1397329090285933-1034420149-o.jpg (112.94 KiB) Vizualizat de 838 ori
15822518-1336945996355495-2039885977-n.jpg
15822518-1336945996355495-2039885977-n.jpg (111.44 KiB) Vizualizat de 838 ori
15822360-1336945896355505-1341232406-n.jpg
15822360-1336945896355505-1341232406-n.jpg (105.67 KiB) Vizualizat de 838 ori
15871193-1336945389688889-599611220-n.jpg
15871193-1336945389688889-599611220-n.jpg (114.06 KiB) Vizualizat de 838 ori
Dana

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori