Pagina 1 din 1

Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Scris: 27/08/2019 09:41
de panacris
Bulgur SanoVita cca. 250 g,
Apă rece cca. 500 ml,
Sare Himalaya SanoVita 1 linguriță,
Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
Ceapa verde 1 legătură,
Lămâie 1-2 bucăți,
Midii din conservă cca. 100 g,
Tentacule de caracatiță în ulei cca. 100 g.
Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește, se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.
După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se adaugă: ceapa verde curățată, tocată mărunt, midiile și tentaculele de caracatiță, scurse de uleiul din conservă, zeama celor două lămâie.
Se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă ușor, până ce se încorporează toate ingredientele.
Salata obținută se lasă le rece minim 15 minute până la servire.
Spor și poftă bună!