Pagina 1 din 1

Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta

Scris: 27/08/2019 09:34
de panacris
Paste Rigatoni de la Barilla 500 g.
Ceapă roșie 1 bucată,
Ceapă galbenă 1 bucată,
Ardei kapia roșu 1 bucată,
Apio 1 tijă, optional,
Ciuperci champignon întregi 1 borcan cca. 350 g,
Ciuperci gălbiori conservate 1 borcan cca. 250 g,
Pulpă de pui gătită 1 bucată, ( friptură rămasă stingher prin frigider!),
Ulei de măsline 1 lingură,
Smântână de gătit 200 ml,
Sare iodată 1 linguriță,
Brânză (de oricare, dar să fie mai grasă!) cca. 100 g,
Parmesan ras 2 linguri.
.
Legumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, atenție, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.
Se asezonează de sare, piper și se adaugă smântâna lichidă, brânza mărunțită și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, se asezonează de sare și piper.
Spor și poftă bună!