Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Mesajde anisoara67 » 09/02/2019 09:32

6 oua,
12 lg de ulei,
12 lg de zahar,
12 lg de lapte,
24 faina,sare ,
un plic de praf de copt,
o esenta de vanilie
crema;150 ciocolata alba ,
6 linguri de frisca lichida,
3-4 linguri de lapte praf,
100 g nuca de cocos deshidratata
decor;zahar pudra.
Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele pana devin o crema spumoasa apoi se adauga si uleiul,un praf de sare si esenta de vanilie.
Faina se cerne si amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in faina. Dam compozitia deoparte cca 15 minute sa se odihneasca si sa capete consistenta ideala.
Se unge cu ulei o forma speciala pentru aceasta prajitura,eu am avut forma pe flacara ,dar sunt si electrice(inca nu am incercat-o)se incinge pe ambele parti,intorcand-o pe flacara apoi se adauga pe fiecare parte speciala,cate o lingurita de compozitie,se vine cu cealalta parte mobila ,deasupra ,se tine strans forma de manere apoi rasucim cateva secunde si cealalta parte.Tinem pe flacara ,pe ambele fete ale formei,cca 1 minut,geletele trebuie sa se desprinda usor de pe forma.Dupa 3-4 folosiri se mai sterge forma cu un servetel impregnat in ulei,pentru a se evita priderea aluatului de forma in timpul coacerii.
crema;se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin pa devine lichida,se adauga laptele praf si se amesteca pana se omogenizeaza perfect amestecul.Se da deoparte de pe apa cocotita si se adauga fulgii de nuca deshidrtata,se amesteca si apoi cu cate o lingurita de crema ungem ceta o bucata de galeta si se vine desaspra ei cu alta si presam bine,sa se lipeasca.la sfarsit pudram galetele cu un pic de zahar vanilat.Sunt pufoase si in acelasi timp moi,dupa cca o ora.Crema p[oate fi preparat dupa gustul fiecaruia sau se poate umple cu gemuri sau dulceturi sau chiar se ung cu miere de albine.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc01226.jpg
dsc01226.jpg (844.48 KiB) Vizualizat de 23 ori
dsc01220.jpg
dsc01220.jpg (811.83 KiB) Vizualizat de 23 ori
dsc01199.jpg
dsc01199.jpg (731.9 KiB) Vizualizat de 23 ori
dsc01198.jpg
dsc01198.jpg (577.86 KiB) Vizualizat de 23 ori
dsc01196.jpg
dsc01196.jpg (682.62 KiB) Vizualizat de 23 ori
dsc01194.jpg
dsc01194.jpg (663.48 KiB) Vizualizat de 23 ori
dsc01189.jpg
dsc01189.jpg (713.45 KiB) Vizualizat de 23 ori
dsc01185.jpg
dsc01185.jpg (794.11 KiB) Vizualizat de 23 ori
dsc01182.jpg
dsc01182.jpg (763.42 KiB) Vizualizat de 23 ori
dsc01208.jpg
dsc01208.jpg (640.13 KiB) Vizualizat de 23 ori
dsc01206.jpg
dsc01206.jpg (710.1 KiB) Vizualizat de 23 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori