Blinii cu crema de somon

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blinii:
  • 2 oua
  • ½ lingurita sare roz de Himalaya
  • 50 gr unt gras topit
  • 120 ml lapte
  • 120 gr faina
  • 1 lingura drojdie uscata
  • Pentru crema de somon:
  • 200 gr file de somon afumat
  • 120 gr branza de vaci proaspata 0,2% grasime de la Delaco
  • 100 gr unt moale
  • 1 praf de sare
  • Zeama de la ½ lamaie
  • ½ lingurita piper verde proaspat macinat
  • Pentru decor:
  • Icre roz de capelin am folosit eu(merg si mai bine de somon, caviar)
  • Frunzulite de patrunjel sau marar
  • Piper verde proaspat macinat

Mod de preparare

Pentru blinii: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu untul topit si laptele. Faina se amesteca cu sarea si drojdia uscata. Se adauga amestecul de faina la ingredientele umede. Se amesteca bine cu un tel tip para, pana la incorporarea completa a ingredientelor. Se lasa la dospit la loc caldut 20 minute. Se adauga spuma de albus si se amesteca usor in compozitie. Va rezulta un aluat usor moale, care curge de pe lingura (mai gros ca si cel de clatite). Se ia tava de briose, se pulverizeaza putin ulei in spatiile goale si se pune o lingura de aluat. Se bate putin tava de masa, pentru a uniformiza aluatul si se coace la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 5-6 minute.
Pentru crema de somon: somonul afumat se pune in vasul robotului de bucatarie. Blenduiti somonul pana obtineti o pasta fina. Se adauga branza, se blenduieste pana la incorporare si la finete maxima. Se potriveste de sare, piper si zeama de lamaie. Separat, untul moale se spumeaza cu ajutorul mixerului. Se adauga la spuma de unt, crema de somon. Se amesteca cu o spatula compozitia si se da la frigider pentru 30 minute. Se pune intr-un pos crema usor intarita, se pune o portie pe fiecare blinie, se decoreaza cu icre roz, putin piper verde proaspat macinat si cate o frunzulita de patrunjel sau marar.

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Parteneri
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata