Boccelute cu Legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g carne toata amestec (vita+porc)
  • 2 gogosari
  • 2cepe rosii
  • un morcov
  • o telina mica
  • 500g ciuperci proaspete Champignion
  • 50 g de cascaval
  • 6 foi de placinta
  • 50 ml ulei de masline
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • plante aromatice de la Provence
  • amestec de condimente (coriandru, maghiran, cimbru, foi de dafin, oregano, busuioc)

Mod de preparare

1. Se spala si se sterg legumele., apoi se taie gogosarul in feliute subtiri, ceapa se taie julien, morcovul si telina se daui prin razatoarea mica, ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, verdeata se toaca marunt.

Se calesc legumele in ulei de masline, iar atunci cand incep sa se inmoaie, se adauga si carnea tocata. Se amesteca usor, pana ce scade tot sucul lasat. Se sareaza si se condimenteaza, apoi la sfarsit se adauga si verdeata tocata.

2. Foile de placinta, asezate una peste alta, se taie in patru parti egale, obtinand astfel 24 de bucati egale. Se suprapun cate doua, astfel incat colturile sa formeze o stea, apoi se pun in forme unse cu un pic de ulei si se pune cate o lingura de umplutura, deasupra se aseaza o felie subtire de cascacaval, apoi se prind usor cu codite de patrunjel sau foi de ceapa verde, legandu-se ca niste boccelute.

Se pot lasa si nelagate. Se dau la cuptor, cca 15-20 de minute, pana ce foaia de placinta se rumeneste usor. Se servesc reci sau calde.

Pofta buna!

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale