Amestecati rapid faina cernuta cu untul rece taiat bucatele, praful de sare si ricotta bine scursa, doar cat sa se lege aluatul. Dati-i cat de cat forma de bila compacta, chiar daca aluatul este lipicios - asa trebuie sa fie, inveliti-l in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 3 ore.
Scoateti aluatul pe suprafata de lucru infainata, presarati faina peste aluat si facalet si intindeti o foaie de aluat, obligatoriu de 8 mm grosime.
Decupati cu un pahar cerculete de aluat. Ungeti partea superioara cu un strat subtire de umplutura (in caz contrar foitajul se va lasa la copt si nu va creste frumos): pasta de rosii omogenizata cu sare si oregano, dupa gust si subtiata cu putin ulei de masline, cat sa formeze un sos grosut care nu curge de pe aluat.
Presarati parmesan sau cascaval ras si puneti-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul incins pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce foitajul este crescut, copt si are o culoare frumos aurie.
Serviti calde, dar sunt la fel de bune si fragede si reci.
Sunt ideale ca aperitive.
Foitajul se desface foitea¦ foitea¦
Au gust de ricotta si sunt foarte fragede si bune.
Acest tort l-am servit in noaptea de Revelion, un tort care s-a dovedit a fi tare bun si aromat. A fost un tort mare, trebuia...
Tort cu crema de ciocolata, nuca si aroma de portocaleCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.