Lapte Prins (covasit)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 litri de lapte dulce
  • -250 gr d branza dulce
  • -250 gr desmantana
  • -sare

Mod de preparare

-Avem in fata noastra ingredientele necesare. Ne trebuie doua vase, unul in care sa fierbem jumatate din cantitatea de lapte dulce si unul pentru a cuprinde reteta noastra.

-Punem laptele destinat fierberii la foc impreuna cu un praf de sare si il aducem la temperatura de fierbere dupa care il luam de pe foc.

-Branza dulce sau branza scoapta o framantam intr-un castron, punem si smantana peste ea obtinand astfel un amestec.

-Luam o cana cu lapte crud cqa sa putem subtia amestecul de branza cu smantana.
-Acest amestec il rasturnam in vasul mare i procedam la invartirea vasului pana cand branza cu smantana se va aseza pe peretii vasului.

- Amestecam cei doi lapti cel cald cu cel rece dupa care il turnam in vasul mare. La loc ferit se va depozita, acoperit, si se3 va tine la dospit (fermentare) pana a doua zi.
-In momentul in care sa prins sau sa covasit putem spune ca este gata pentru servire
Ca un ultim fel de mancare, ca o bautura racoritoare insotit de oricare produs de patiserie, alaturi de un bot de mamaliga cu branza copt in spuza jarului din soba.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

Sa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....

Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala