Minitarte cu branza tofu - reteta de post

Portii
5
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 225 gr. făină
  • 100 gr. margarină
  • 2-3 linguri apă
  • puțină sare
  • Pentru cremă
  • o cutie brânză tofu
  • 200 ml.smântână de cocos
  • sare, piper, cimbru
  • câteva frunze de ceapă verde

Mod de preparare

Este foarte ușor să pregătim blatul pentru aceste tarte. Trebuie doar că margarina să fie foarte rece în momentul în carene apucăm de frământat aluatul. Punem făina cernută într-un bol și adăugăm margarina tăiată cubulețe. Adăugăm și sarea și frământăm ușor până obținem un aluat cu o consistență nisipoasă. Pentru a se lega adăugăm și apa și mai frământăm puțin. În funcție de tipul făinii este posibil să nu trebuiască să punem toată apa sau din contră să mai adăugăm o lingură. Adunăm tot aluatul într-o bilă și îl punem într-o folie de plastic după care îl băgăm la frigider pentru circa o oră.
După ce a stat aluatul la frigider îl întindem cu sucitorul într-o foaie groasă de circa 1 cm și apoi o așezăm în tarta de copt. Înțepăm cu o furculiță și dăm tava la cuptor pentru 10 minute.

Cât timp se coace blatul de tartă pregătim umplutura de brânză. Dăm pe răzătoarea mare brânza tofu. Adăugăm sarea, piperul și cimbrul, smântâna de cocos și frunzele de ceapă tocată mărunt. Scoatem blatul de tartă din cuptor, punem compoziția de brânză și mai lăsăm la cuptor pentru aproximativ 35 minute.

Pentru decor am folosit câteva bucățele de ardei roșu și un grilaj făcut din resturile de la aluatul de tartă.

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci