Minitarte cu spuma de mazare

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 225 g faina
  • 125 g unt
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa rece
  • spuma de mazare:
  • 50 g unt
  • 200 mazare proaspata sau congelata
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • un praf de coriandru uscat
  • un praf de nucsoara
  • un praf de boia iute

Mod de preparare

Pentru mini tarte se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura si adaugam ingredientele, inclusiv untul moale, apoi framantam intre degete pana se formeaza frimituri. Il punem intr-o folie si dam 30 minute la rece.
Inabusim mazarea in untul incins, adaugand cate un pic de apa pana se inmoaie bine si scade toata zeama lasata, saram si piperam dupa gust. Dam la blender si subtiem cu unt moale si sucul de lamaie, punem compozitia in pos si dam la rece.
intindem aluatul intre 2 folii de celofan, in strat gros de cca. 5 mm cu care tapetam formele in care le coacem cca 15 minute la foc mediu. Fiecare minitarta se umple cu spuma delicata de mazare si decoram cu un strop de boia, pentru gust si culoare!!

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale