Muschiulet de porc la cuptor- mezel de casa

Portii
4
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 muschiuleti de porc
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 10 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper, coriandru
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 pahar apa
  • sare

Mod de preparare

Din vin, apa si mirodenii, obtinem o marinata in care tinem muschiuletii minim o zi. La rece.
Transferam carnea intr-o tava in care am pus hartie de copt, adaugam marinata si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana cand se evapora tot lichidul. Cat timp stau in cuptor, ii mai intoarcem si ii mai stropim cu marinata din tava.
Poate fi servit ca aperitiv, dar este minunat si pentru pachetelele de la scoala sau serviciu. Este mult mai sanatos decat cel din comert.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala