Oua Benedict cu Somon Afumat si Sos Hollandaise

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 galbenusuri proaspete de casa sau ecologice
  • sare de mare sau roz fina
  • piper proaspat macinat
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
  • 50 g unt nesarat
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 4 oua proaspete de casa sau ecologice la temperatura camerei
  • 1 lingurita otet de vin alb/rosu
  • 2 chifle de casa injumatatite
  • 200 g somon afumat

Mod de preparare

Topiti untul apoi lasati sa se raceasca 15 minute. Intr-un blender puneti acesta, galbenusurile, sare, piper, Dijon, suc de lamaie si pulsati pana cand acesta are textura unei maioneze. Aduceti o cratita cu apa si otet la fierbere lenta apoi mutati flacara pe minim.

Intr-o cana mica puneti un ou. Pregatiti la indemana o farfurie si o paleta. Lasati usor oul in apa apoi spargeti cel de al doilea ou in cana si procedati la fel. Puneti cronometru pentru 3-4 minute miscand usor cu paleta dupa 2 minute ca sa se desprinda oul.

Scoateti ouale, lasati sa se scurga de apa si asezati-le cu grija pe farfurie. Procedati la fel cu celelalte doua oua. Aranjati felii de somon pe chifle, ou deasupra si sos hollandaise peste.
Optional garnisiti cu putin chilli cayenne sau frunze de fenicul/patrunjel si serviti cu putina salata.

* Este important ca ouale sa fie proaspete pentru un succes a procesului de 'poaching'. Deasemenea atat pentru sos cat si pentru fiebere ouale sa fie de calitate superioara.

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale