Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină de farmec rustic. Cojile de ceapă, cu nuanțele lor calde și variate, conferă ouălor o paletă naturală de culori, de la auriu până la maro închis, cu nuanțe subtile de roșu și portocaliu.

Portii
20
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 30 de ouă proaspete
  • • o jumătate de linguriţă de sare
  • • o lingură de oţet
  • • cojile de la 30 de cepe albe sau roşii, sau din ambele
  • • 50 grame de slănină

Mod de preparare

Spălaţi bine cojile de ceapă, le puneţi la fiert în 4 litri de apă cu sare, timp de o oră.
Între timp, spălaţi cu apă călduţă şi detergent de vase ouăle pentru a le degresa. Apoi, le limpeziţi de două ori, cu apă rece.
Opriţi focul, strecuraţi apa de pe cojile de ceapă şi o puneţi într-o oală în care adăugaţi ouăle pe care le fierbeţi 10 minute. După 5 minute adăugaţi şi oţetul. Scoateţi ouăle, le lăsaţi două minute să se usuce, le ungeţi cu slănină şi sunteţi gata pentru a întampina învierea Domnului.
Dacă doriţi să aveţi şi ouă frumos decorate cu motive vegetale, înainte de a pune ouăle la fiert, puneţi câte un ou împreună cu frunze de mărar, pătrunjel, păpadie într-un ciorap cu un den de 15, îl legaţi bine şi îl lăsaţi la fiert împreună cu celelalte ouă. Motivul vegetal se va imprima pe ou.
Sărbători Pascale binecuvântate!

Daca v-a placut reteta noastra de oua rosii vopsite cu coji de ceapa, va invitam sa incercati si alte retete din colectia noastra: oua din gelatina - aperitiv pascal, oua vopsite natural (dupa retetele bunicii) sau oua scotiene

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale