Pasca cu branza sarata

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 600 g faina
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 30 ml ulei
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • 500 g branza sarata framantata
  • 200 g kefir
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ardei gras rosu
  • masline negre
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa dospeasca. Se toarna uleiul, oul batut si se amesteca incet, turnand lapte caldut, putin cate putin, pana se obtine un aluat bun pentru framantat. Cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Intr-un vas, se amesteca branza cu kefirul, cele doua oua batute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, si se pun la final ardeiul gras rosu, taiat cubulete si maslinele negre feliate. Se omogenizeaza totul si se da deoparte.
Aluatul se intinde pe masa de lucru in foaie rotunda, putin mai mare decat tava in care se va coace pasca. Se tapeteaza forma cu hartie de copt, se asaza aluatul cu grija, inclusiv pe margini. Se toarna umplutura, se niveleaza si se da deoparte. Din restul de aluat, se fac impletituri care se asaza pe margine si pe mijloc, in forma de cruce. Se unge aluatul deasupra cu oul batut si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale