Am pus drojdia cu zaharul si apa calda si am facut o maia pe care am lasat-o sa se umfle. Am pus faina cernuta prin sita intr-un castron, am facut o gaura in mijloc si ma turnat maiaua, uleiul si laptele. Am framantat coca si am mai adaugat vreo doua linguri de lapte ca mi s-a parut cam tare.
Am pus coca intr-un vas uns cu ulei si am acoperit cu un servet si am lasat-o pana s-a dublat.
Ceapa caramelizata:
2 cepe rosii taiate julliene (solzisori) se pun la calit in ulei. Cand sunt translucente se adauga 2 linguri de zahar (de preferat din cel maro) si trei linguri de otet balsamic si se lasa sa scada lichidul si sa se evapore otetul, pana se caramelizeaza.
Se incalzeste cuptorul la 200C (425F)
Am mai framantat aluatul putin si l-am intins intr-o tava rotunda cu diametrul de 31 cm unsa cu ulei.
Am pus sosul de rosii pe blat (rosii tocate din conserva, calite un pic cu usturoi, ceapa si ierburi -oregano, cimbru si busuioc uscat), apoi ceapa caramelizata, mozarella, niste busuioc proaspat, capere si ansoa. Se pot adauga masline si orice alte toppinguri va plac.
Se coace la foc mare pana marginile de la coca sunt aurii si s-a topit branza de pe pizza.
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi