Aluatul:
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si amestecam.
Punem apa treptat si framantam, pana aluatul devine omogen, iar la final incoporam untul.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.
Umplutura:
Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o taiem rondele.
Ardeiul kapia il facem cubulete, la fel si rosiile.
Ciupercile le spalam si le taiem potrivit.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, apoi adaugam rosiile, ardeiul kapia si ciupercile.
Dupa 3-4 minute incorporam carnea, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Adaugam circa o cana de apa, pasta de gogosari cu kapia, amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit timp in care mai invartim sa nu se formeze cocoloase din carne.
Dupa ce a scazut toata zeama, punem pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.
Tragem tigaia deoparte cand este gata, presaram marar verde tocat, spargem oul si le incorporam.
Aluatul obtinut il impartim in 3 bucati.
Intindem prima foaia pe masa presarata cu faina, iar cu un castron decupam cercuri.
Pe jumatatea fiecarui cerc punem umplutura iar cu cealalta jumatate venim peste si presam capetele cu degetele. Prodecam la fel cu toate.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe toate, apoi batem un ou spuma si le ungem.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc frumos.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam 5 minute la racorit si servim!
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi