Platou Aperitive

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Oua:
  • galbenusurile de la oua
  • cateva linguri de smantana
  • putin unt
  • sare si piper dupa gust
  • mustar dupa gust
  • Triunghiuri:
  • branza alba felii
  • sunca de Praga
  • scobitori
  • Pentru piramida:
  • 1 triunghi de burete tare (stirofoam)
  • scobitori
  • masline mari si mici
  • cascaval
  • ridichi
  • rozmarin
  • folie de plastic

Mod de preparare

Am scos galbenusul de la oua, l-am pus in farfurie si cu o furculita am zdrobit, am pus uintul moale si smantana, sare si piper si am amestecat. Din compozitia obtinuta, am luat cu lingura si am umplut o punga (pos cu dui) din acelea care se folosesc la decorat. Am umplut ouale si am pus la frigider.

Am trecut la asamblarea triunghiurilor. Am pus o felie de branza, una de sunca, una de branza si una de sunca (cate 4 in total). Am taiat marginile frumos cu un cutit bine ascutit si apoi le-am taiat in doua pe diagonala si inca odata in doua pe cealalta diagonala. Au rezultat 4 triunghiuri. Le-am pus in frigider si am trecut la a treia faza.

Am luat un con de burete tare si l-am imbracat in folie de plastic. l-am fixat in mijlocul unui platou si am inceput sa infig la baza conului (pentru stabillitate) ridichi. Apoi am scurs maslinele, am infipt scobitori in ele si la intamplare am inceput sa infig in conul de burete. Apoi am taiat cascavalul felii si cu ajutorul unei forme de taiat biscuiti am taiat cateva forme de cascaval, si cateva cuburi de cascaval. Le-am infipt si pe astea cu scobitori in conul de burete si apoi din loc in loc am pus crengute de rosmarin proaspat.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala