Ingrediente
- Astazi m-am gandit sa ma intorc laradacini: romanesti
- vesele
- gustoasecu dulceata
- si putin acrisoare - asa cum ne place nouaceva care sa impace si pe cel ce vede morcovul si sfecla ca pe niste radacini sanatoase si autohtone (mai tata
- mai!!) dar si pe cel fandosit care asa se minuneaza de ce vede in farfurie ca si se apuca iute de scrie o cronica culinara de se duce vestea (c-asa-i trendy
- nu? ) ehhhdragii mei
- eu spun ca radacinile noastre romanesti de iarna sunt asa de versatile incat iata
Mod de preparare
E simplu: doua sfecle rosii maruntele, un morcov sanatos si viguros (musai de-al nost'), o portocala ( multa in zeama), 3 linguri de untdelemn, 2 lingurite de mustar, 2 linguri de miere, sare si piper.
Maruntim morcovul si sfeclisoarele, sucul rezultat ni-l adjudecam (pe gat!).
Amestecam fara mila mustarul, zeama de portocala, mierea, untdelemnul, dregem de sare si piper...
Si iat-o pe "dumneaei", gustoasa, atat de romaneasca si de cosmopolita in simplitatea ei...