Rosemary-spiked Meatballs (Chiftele Spiky cu Rosmarin)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 275 gr carne de miel macinata (am pus carne de porc cu vita)
  • 60 gr branza greceasca Myzithra (am pus parmesan)
  • 1 ou (l-am pus si eu)
  • pesto de rosii uscate la soare (eu am pus un strop mustar si usturoi am uitat sa le pozez)
  • coaja de lamaie rasa (eu nu am pus am inlocuit cu patrunjel tocat)
  • rosmarin proaspat tocat (dupa gust) nici aici nu am pus pentru ca isi iau gustul de la betele pe care vor fi puse
  • bete de rosmarinpe care sa se puna 3 chiftele
  • sare si piper dupa gust (pus de la mine)
  • boia (asta am pus de la mine)

Mod de preparare

Se pot condimenta dupa plac chiftelele astea, cu cat sant mai picante cu atat sant mai bune.

Se combina toate ingredientele (mai putin betele) se framanta ca la chiftele, se fac bilute, se pun in tava unsa cu un strop de ulei si se dau la cuptor. Se coc la foc mare (190-200) se mai verifica din cand in cand sa nu se arda, se mai intorc odata sau de doua ori, apoi se scot si se pun pe servetele absorbante. Reci se infig cate trei pe betele de rosmarin.

Cand curatam betele avem grija sa lasam un mot de ace in varf...

Se aranjeaza pe platouri si se decoreaza cu felii de lamaie. Se servesc la un pahar de vin sau bere.

Se pot folosi si ca o cina rustica, la lumina unui opait.

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Am tot vazut aceasta ciorba preparata de multi bucatarasi asa ca a sosit timpul sa fie preparata si in bucataria mea. Eu nu...

Ciorba radauteana
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci