Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung, in fasii siubtiri care apoi se coc un pic pe ambele fete, cateva secunde, pe un gratar de teflon, uns cu un strop de ulei.
Se scot feliile pe un platou si, cat sunt calde, se ruleaza cu grja si se prind capetele cu o scobitoare.
Intr-o tigaie se incinge un pic de ulei in care calim iute, cateva secunde, ardeiul iute taiat rondele curatate de seminte, il scoatem pe o farfurioara si in acelasi ulei calim scarita afumata taiata cubulete mici impreuna cu legumele, saram si condimentam dupa gust si lasam sa scada tot sucul lasat si legumele sa se inmoaie. Taiem si cascavalul cubulete mici.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie pentru copt si se asaza rulourile unul langa altul. In fiecare rulou se baga cate un rulou de jambon, lasand 1 cm mai inalt decat rulou de dovlecel pentru a-l putea petrece peste ruloul de dovlecel, ca un guler.
In fiecare rulou astfel aranjat se pune cate o lingura de legume sotate, apoi se presara cubulete de cascaval si deasupra iar legume sotate, si presaram si cateva cubulete de cascaval. Cascavalul are rolul de a lega legumele sotate si de a da cosistenta legata preparatului.
Se dau la cuptor cca. 15 minute, dupa care se indeparteaza scobitorile si se asaza pe platou decorate cu rondelele calite de ardei iute si oregano sau cimbrisor verde. Se pot consuma ca aperitiv rece, sunt delicioase.
Pofta buna!
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat