Canederli (knoedel) allo speck

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 200 gr piine veche rupta bucati
  • 3/4 pahar de lapte
  • 100 gr speck ( eu insa am pus : niste resturi de speck ,1 cremvurst taiat bucatele si 100 gr carne de vita fiarta si taiata bucatele )
  • 1 ou
  • parmezan/ grana sau alta brinza ( de preferat ceva traditional din Trento ) rasa
  • 1 lingura de faina
  • supa

Mod de preparare

Se pune painea la inmuiat cu laptele rece, si se lasa daca e painea veche circa 2 ore la rece sa se inmoaie incet-incet ... Panea mea era proaspata si deci am lasat putin la inmuiat cu laptele ... Am adaugat speck-ul, carnea si bucatile de cremvurst . ol batut, brinza rasa si faina .

Am facut bile de circa 4-5 cm diametru (dar reteta traditionala spune 8-10 cm diametru).

Separat am pus apa la fiert, cind a inceput sa clocoteasca am micsorat focul (la minim) si am adaugat canederli la fiert. Din momentul in care s-au ridicat la suprafata se fierb 10-15 minute in functie de diametru ( eu numai 10 ca erau micute )...

Se scot din apa cu paleta pt spuma ( cea cu gaurele ) ...
Eu le-am servit cu brodo ( supa limpede poate fii vegetala sau de carne ... ) de vita ... si cu brinza ( grana ) rasa deasupra.

Se mai pot servi cu un sos de unt topit aromat cu o frunza de salvie ...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale