Ciorba de Legume de Sezon

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ~ cateva fire ceapa verde
  • ~ un ardei gras
  • ~ un dovlecel
  • ~ cativa morcovi abia ce-i scosesem din pamant)
  • ~ 2 cartofi
  • ~ multa verdeata (patrunjel, leustean, loboda, marar, cimbru proaspat)
  • ~ delikat
  • ~ zarzavat de ciorba (preferential)
  • ~ doua linguri bulion
  • ~ 700-800 ml bors
  • ~ cateva picaturi ulei de masline
  • ~ 2 oua pentru dres ciorba (preferential)

Mod de preparare

Se pun la fiert 4 litri de apa in care turnam cateva picaturi de ulei. Tocam legumele si le punem la fiert in apa clocotind, in acest fel ele isi pastreaza mai bine vitaminele.

Dupa ce au fiert legumele punem bulionul si zarzavatul de ciorba la borcan, taiem marunt si loboda si le adaugam in oala. . . asezonam cu sare sau delikat lasam cateva minute pana da in clocot iarasi apoi turnam borsul.

Dupa 5-7 minute cand incepe sa clocoteasca iarasi batem doua oua intr-un castron cu putina zeama din oala si turnam oul in oala amestecand incontinuu.

Inchidem focul, tocam verdeata si o punem in ciorba, acoperim oala pentru 10 minute apoi ridicam capacul sa se racoreasca.
Se serveste cu verdeata proaspata din belsug.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale