Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr maruntaie (Inimi, pipote )
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1/4 telina ( de marime mijlocie)
  • 1 ardei gras
  • 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri ou
  • 50 gr orez (cca 2 ls)
  • sare, delikat
  • 1 legatura tarhon( sau 2 lingurite tarhon uscat )
  • 50 ml otet, sau zeama de lamaie

Mod de preparare

Inimile se spala , se curata , se taie in doua ptr a se curata restul de sange ramas. Se pune in 2.5 l apa la fiert cu putina sare si se indeparteaza spuma care se formeaza in timpul fierberii.

Orezul se alege , se spala , si se pune in apa rece . Legumele le curatam , spalam si le taiem cubulete .

Cand au fiert inimioarele adaugam si legumele taiate cubulete. Dupa cca 15 minute adaugam si orezul . Se potriveste gustul cu sare , delikat si turnam la ciorbica cand orezul e fiert 50 ml otet si cele 2 lingurite de tarhon.

Intre timp frecam cele 2 galbenusuri de ou cu smantana , il subtiem cu zeama de la ciorbica treptat , apoi il turnam in oala si lasam sa dea un clocot.

PS. daca aveti tarhonul pastrat in otet nu mai puneti otet la ciorba .

Pofta Buna !

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale