`Dresala` de Cartofi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 10 cartofi potriviti;
  • - 3 morcovi;
  • - 1 ceapa galbena;
  • - 1 praz (doar partea alba) ;
  • - 1 ardei gras rosu;
  • - 1 radacina patrunjel;
  • - 1 radacina pastarnac;
  • - 2 tulpini de telina (in lipsa se poate pune 50 grame de telina radacina) ;
  • - 1,5 l zer cald;
  • - 2 legaturi verdeata (patrunjel, marar) ;
  • - sare;
  • Optional:
  • zeama de lamaie
  • taitei
  • tarhon

Mod de preparare

Legumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti. Un fiert excesiv nu va mai rasplateste cu un asemenea gust si vitalitate.

Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina apa si se adauga morcovii, cartofii, ceapa, prazul, ardeiul, albitura, tulpinile de telina tocate si se fierb la foc mic. Dupa ce legumele sunt patrunse se adauga zerul treptat, aducand supa la consistenta dorita. Unii o prefera mai zemoasa, altii mai incarcata.

Cand supa clocoteste puteti adauga ouale batute usor si se vor forma "zdrentele" sau taitei.

Condimentam dupa gust.

La final adaugam verdeata tocata marunt.

Aceasta supita este binevenita in orice anotimp. Se serveste dupa plac (calda, rece) insotita de ceapa, mai ales verde sau ardei iuti proaspeti sau la otet.

Pofta buna!
Aceasta supita este binevenita in orice anotimp. Se serveste dupa plac (calda, rece) insotita de ceapa, mai ales verde sau ardei iuti proaspeti sau la otet.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale