Linte cu Legume si Carnat Afumat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g linte
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar/ardei rosu
  • 1 morcov mare
  • 200 g carnati afumati
  • 100 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • o foaie de dafin
  • 2-3 linguri de bulion
  • o rosie decojita si taiata cubulete
  • 2 cartofi
  • o lingura de patrunjel tocat
  • optional supa de pui
  • o pastila de concentrat de pui

Mod de preparare

Lasam lintea la inmuiat o ora, apoi o punem la fiert in apa cu putina sare. Este fiarta atunci cand boabele de linte devin moi.

Separat punem o alta oala cu putin ulei de masline sipunem la calit carnatul taiat rondele si pieptul de pui taiat cubulete. Cand este gata carnatul il scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas calim ceapa, gogosarul (ardeiul) si morcovul toate taiate cubulete marunte. Cand sunt gata legumele adaugam 2 litri de apa si pastila de concentrat de pui (sau supa de pui). Lasam sa fiarba vreo 5 minute si adaugam cartofii taiati cubulete, bulionul, rosia, piper si sare dupa gust, carnatul, pieptul de pui si foaia de dafin.

Lasam sa fiarba pana cand cartoful este pe jumatate facut. Adaugam lintea (pe care am fiert-o si scurs-o in prealabil).

Cand este gata cartoful putem adauga o lingura de patrunjel tocat pe deasupra si stingem focul.

Se serveste insotita de o salata acrisoara.

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci