Nacreala sau sarbusca cu oua-ciorba moldoveneasca

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe mici
  • 2 morcovi mari si frumosi
  • 1 gogonea mare
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • 1 rosie mare
  • 2 rosii negre
  • 4 rosii galbene
  • 50 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 1,5 l.chisleac (iaurt mai nou, dar de fapt este chisleac-lapte dulce crud pus intr-o oala si lasat cel putin 24 de ore pana se prinde, adica se transforma in chisleac)
  • 5 oua
  • 1 legatura de leustean

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie cuburi potrivit de mari si se pun la fiert cu apa.

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; in timp ce se prajeste ceapa, se taie morcovii felii si se pun peste ceapa, se lasa sa se prajeasca cam atat cat se trece la alt nivel, se taie ardeiul gras si gogosarul, cubulete si se pun in tigaie, se amesteca si se lasa sa se patrunda, se adauga gogoneaua taiata felii fine si rosiile cuburi, se lasa sa fiarba totul la foc potrvit pana cand sunt toate fierte. Se adauga sare dupa gust.

Cand sunt fierte, se toarna in oala cu cartofi, dar sa fie dupa ce cartofii sunt fierti, rosiile au proprietatea de a intari cartofii si deci recomand sa fie puse dupa ce cartofiii sunt fierti. Se adauga chisleacul si se lasa sa clocoteasca cam 5 minute, se opreste focul si se sparg oua deasupra peste ciorba, asa intregi, bunica le dadea drumul si le amesteca cu o furculita sa se transforme in zdrente, dar noi le lasam intregi, sunt foarte bune si pot inlocui carnea cu mare succes.

Se serveste cu ardei iuti, dupa ce se toaca leustean verde.

Sa aveti pofta, dragilor!

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale