Supa Crema de Rosii cu Suc de Portocale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g conserva de rosii decojite (este important sa fie de o calitate superioara)
  • 600 ml apa + 1/2 cub organic de pui /legume sau 600 ml supa de pui/legume
  • 40 g unt
  • 2-3 ceape taiate marunt
  • 2 bete telina verde taiata bucati
  • 2 morcovi mari taiati bucati
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 catel de usturoi taiat marunt
  • 1 1/2 lingurita busuioc uscat sau 3 linguri busuioc verde
  • 125 ml suc de portocala proaspat stors (de la aproximativ 2 portocale zemoase)
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri zahar brun
  • 100 ml smantana (20% sau puneti 130 daca are un procentaj mai mic de grasime)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Caliti ceapa, telina si morcovul in unt la foc mic 10 minute. Adaugati usturoiul, cimbrul, busuiocul caliti inca un minut, apoi puneti apa si rosiile.

Aduceti la fierbere lenta acoperiti si lasati pana cand morcovul este fiert. Adaugati sucul de portocale, bicarbonatul de sodiu, zaharul si mai lasati 5 minute.

Luati de pe foc, puneti smantana si mixati cu blenderul fin. Gustati si asezonati dupa plac.
Optional serviti cu extra smantana si crutoane sau paine prajita.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui cu carnat si cascaval

Nu e mare filozofie in a prepara acest fel de mancare care poate fi servit la pranz, insa bucuria e mare cand vezi ca se...

Rulouri din piept de pui cu carnat si cascaval
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala