Punem fazanul la fiert in cca 7 l apa cu 1 lingura mare de sare. Dupa ce incepe sa fiarba spumam si lasam la foc mic. Adaugam legumele, morcovii, patrunjelul, telina, ceapa, usturoiul, apoi piperul si ienibaharul si mai potrivim de gust cu sare daca e nevoie. Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea de pe piept este fiarta. Se scoate carnea si legumele din supa si se strecoara.
Separat pregatim galuscutele de gris in urmatorul fel : Luam 1 ou si il cantarim, sa zicem ca are 70 gr, cantarim si cantitatea de gris necesara, acesta fiind in cazul nostru de 105 gr gris(daca dorim galuste mai moi punem cu 10 gr mai putin gris adica 95 gr). Punem apa la fiert intr-o oala in care punem un pic de delikat sau sare si lasam sa dea in clocot. Intre timp batem oul cu o furculita, condimentam cu sare, piper macinat si adaugam la el grisul cantarit dintr-o data.
Se amesteca totul pana se omogenizeaza si cu o lingura pe care o umezim in apa care fierbe rupem galuscutele si le punem in apa clocotinda. Se acopera cu un capac pe jumate si se lasa la fiert cca 7-8 minute la clocote mici apoi se intorc pe cealalta parte. Se scot cu o paleta si se aseaza in supa de carne.
Se poate presara in supa patrunjel verde tocat.