Supa Simpla de Macris

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -225 g frunze de macris, rupte bucati
  • -100 g frunze de salata verde, rupte bucati
  • -225 g cartofi, taiati cubulete
  • -2 legaturi ceapa verde sau 1 ceapa mica uscata, tocate marunt
  • -25 g unt
  • -1,2 l apa
  • -1 lingura faina, optional
  • -1 lingura unt sau 2 linguri ulei, pentru prajit faina, optional
  • -4 linguri smantana pentru servit, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa tocata marunt in untul incins pana se inmoaie.
Adaugati cartofii si continuati calirea pana devin sticlosi, apoi puneti frunzele de macris si salata verde si lasati pe foc, amestecand continuu, pana incep sa se inmoaie.

Turnati apa calda si lasati sa fiarba aproximativ 10 min sau pana ce legumele sunt facute.
Separat, optional, caliti faina in untul / uleiul incins, amestecand, doar pana incepe sa se aureasca. Stingeti cu putina apa, lasati pe foc mic pana se ingroasa, apoi turnati in vasul cu supa.

Tot optional, puteti sa treceti supa printr-o sita sau procesor de alimente, apoi repuneti pe foc.
Aduceti la punctual de fierbere si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Serviti cat este calda, adaugand in farfurie smantana, dupa gust, optional.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale