Supa se poate lasa cu legumele `la vedere` sau se poate pasa si se va transforma in supa crema. Eu am preferat sa o fac crema pentru ca am vrut sa o servesc cu painea bannock in locul lingurii.
Se pregatesc toate ingredientele necesare pregatirii supei, se spala, se curata dupa cum se cere, adica fasolea se taie in bucati mai mici iar dovleacul in patrate de marimea celor care se folosesc la pireuri.
Supa de pui (apa) se pune intr-un vas si se pune pe foc. o aduci pana la punctul de fierbere si introduci porumbul, fasolea si dovleacul precum si frunzele de dafin.
Fierbi la foc mic pana sunt gata legumele, indepartezi frunzele de dafin si adaugi aromele (ierburile care preferi sa le folosesti), mai fierbi 2 minute si inchizi.
Servesti calda langa paine Bannock.
Supa se poate pasa, se va face crema si se va servi cu paine bannock pe post de lingura
`Three sisters` este o supa care se pregateste in nenumarate feluri, dar ce ramane mereu neschimbat la ea si este considerat `de baza` sunt cele trei `surori` (three sisters in engleza) adica porumbul, fasolea si dovleacul.
De-a lungul anilor supa s-a raspandit in multe locuri si acuma fiecare sustine ca ar avea reteta originala. Aceasta supa se pare ca are radacini adanci in Canada.
Porumbul, fasolea si dovleacul s-au plantat de cand lumea si pamantul impreuna. Poporul aboriginal (bastinasii canadieni) si in special femeile se ocupau cu semanatul, plantatul, cresterea legumelor.
Cu precadere semanau si cresteau porumb, fasole si dovleac.
Porumbul sustinea fasolea care se catara pe el si crestea libera spre cer iar frunzele mari ale dovleacului tineau umbra radacinilor porumbului si ii asigurau umezeala necesara. Multe legende inconjoara istoria acestei supe.
Triburile care traiau in partea estica a Canadei au ajuns chiar sa considere cele `trei surori` entitati spirituale si sustinatori ai vietii.