Briose cu ciocolata - dulci si delicioase

Reteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de baza. Pofta buna!

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 g picaturi sau bucatele de ciocolata

Mod de preparare

Pregateste cuptorul: Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava pentru briose cu hartii de briose. Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt si praful de sare. Intr-un alt bol, bate ouale, adauga laptele, untul topit si esenta de vanilie. Amesteca bine pana se omogenizeaza. Toarna amestecul de ingrediente umede peste cel de ingrediente uscate si amesteca usor pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Nu amesteca prea mult, aluatul trebuie sa fie usor grunjos. Adauga picaturile de ciocolata in aluat si amesteca usor pentru a le distribui uniform. Umple fiecare forma de briosa pana la aproximativ 3/4 din capacitate cu aluat. Pune tava in cuptorul preincalzit si coace pentru 18-20 de minute sau pana cand briosele sunt aurii si trec testul scobitorii (o scobitoare introdusa in centru trebuie sa iasa curata). Lasa briosele sa se raceasca in tava pentru 5 minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet.

Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retete, la fel de delicioase: briose cu afine - reteta de briose pufoase, briose cu gem de gutui si frisca sau briose delicioase cu vanilie si picaturi de ciocolata

Pofta buna!

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale