Cirese Confiate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg cirese fara samburi
  • -1 kg zahar
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -2-3 cm baton vanilie (dupa dorinta)

Mod de preparare

Spalati si desamburiti ciresele, avand grija sa recuperati zeama cand scoateti samburii. Puneti intr-un vas emailat, in care urmeaza sa fierbeti, straturi de cirese, zahar, zeama de lamaie. Amestecati usor si lasati sa stea 2-3 ore, ca zaharul sa extraga sucul din fructe. Amestecati ocazional.

Puneti cratita pe foc iute si fierbeti pana cand siropul este legat si ciresele plutesc in el pana la fundul cratitei, adunand spuma care se formeaza.

Adaugati batonul de vanilie spre sfarsitul fierberii, cand siropul este bine legat. Inainte de a stinge focul, adunati ultima data spuma, apoi lasati sa se racoreasca.

Puneti amestecul caldut in borcane spalate, sterilizate si incalzite in cuptor si legati (capsati). Puneti-le intre paturi, pana a doua zi, cu gura in jos, apoi puteti sa le depozitati in camara. Pe parcursul depozitarii, siropul va scadea, iar ciresele le puteti folosi la diferite prajituri.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala