Cirese Confiate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg cirese fara samburi
  • -1 kg zahar
  • -zeama de la 1 lamaie
  • -2-3 cm baton vanilie (dupa dorinta)

Mod de preparare

Spalati si desamburiti ciresele, avand grija sa recuperati zeama cand scoateti samburii. Puneti intr-un vas emailat, in care urmeaza sa fierbeti, straturi de cirese, zahar, zeama de lamaie. Amestecati usor si lasati sa stea 2-3 ore, ca zaharul sa extraga sucul din fructe. Amestecati ocazional.

Puneti cratita pe foc iute si fierbeti pana cand siropul este legat si ciresele plutesc in el pana la fundul cratitei, adunand spuma care se formeaza.

Adaugati batonul de vanilie spre sfarsitul fierberii, cand siropul este bine legat. Inainte de a stinge focul, adunati ultima data spuma, apoi lasati sa se racoreasca.

Puneti amestecul caldut in borcane spalate, sterilizate si incalzite in cuptor si legati (capsati). Puneti-le intre paturi, pana a doua zi, cu gura in jos, apoi puteti sa le depozitati in camara. Pe parcursul depozitarii, siropul va scadea, iar ciresele le puteti folosi la diferite prajituri.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale