Compot (pentru Iarna)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Fructe:
  • prune
  • struguri
  • caise
  • piersici
  • felii de lamaie
  • Pentru fiecare borcan, cate:
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita de zahar vanilat

Mod de preparare

Alegeti fructe proaspete, sanatoase, bine coapte dar inca tari (nu trecute din copt). Spalati bine fructele si curatati-le de codite.

Spalati lamaia si taiati-o felii de 0, 5 cm grosime, apoi taiati in sferturi.

Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate, de preferat cu capace cu filet. Intercalati printre fructe si bucatele de lamaie.

Umpleti borcanele cu apa, pe care apoi o desertati intr-un vas pe care il puneti pe foc. Adaugati cate 3 linguri de zahar tos pentru fiecare borcan. Amestecati ca sa se dizolve zaharul si sa se incalzeasca usor.

Puneti in fiecare borcan cate o lingurita de zahar vanilat apoi umpleti borcanele cu siropul de zahar.

Puneti capace si asezati borcanele intr-o tava pe care o puneti la cuptor sa fiarba la foc mic.

Dupa 15 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.

Puneti borcanele bine racite in camara rece si intunecoasa.


In fiecare borcan, puneti un singur fel de fructe.

Alegeti fructe de aproximativ aceiasi marime.

Folositi zahar tos cu cristalul mare.

Daca va place, puteti pune cate un bat de scortisoara in fiecare borcan.

Puteti modifica cantitatea de zahar in functie de gustul dvs.

Nu deschideti usa cuptorului pana nu se racesc borcanele.

Daca aveti o camara racoroasa si bine aerisita compotul rezista pana in primavara.

Pofta buna!

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Parteneri
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata