Dovlecei si Rosii la Borcan(pentru Iarna)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • dovlecei
  • rosii
  • sare
  • (cantitatile sunt variabile dupa dorinta fiecaruia)

Mod de preparare

Spalati dovleceii si rosiile, daca sunt dovlecei din gradina ii lasati in coaja daca sunt de la magazin ii puteti curata de coaja.

Fierbeti intr-un vas apa cu un pic de sare si cand apa a dat in fiert introduceti dovleceii taiati cubulete de 2-3 cm si ii lasati cam 4-5 minute!

Scoateti apoi dovleceii si ii lasati la scurs. Taiati rosiile la fel, in cuburi de 3-4 cmm.

Cand ati terminat si cu acestea le asezati in borcane: puneti un strat de dovlecei un strat de rosii, iar un strat de dovlecei si tot asa pana se umple borcanul. Cand borcanele sunt pline adaugati apa in care ati oparit dovleceii si puneti capacul.

Sterilizati apoi borcanele!

Cand sunt gata le puteti adauga in camara alaturi de zacusca sau alte bunatati!
Francezii folosesc aceste conserve atunci cand prepara potage (supe crema) sau ca garnitura alaturi de carne sau peste! Pentru a-i folosi ca garnitura trebuie doar sa caliti o ceapa mica in 2 lg. ulei de masline si apoi sa adaugati continutul unui borcan astfel preparat! Lasati 10 min la foc potrivit si veti obtine o garnitura delicioasa!

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci