Nucile se curata de coaja verde (avem grija sa folosim manusi pentru a evita ingalbenirea degetelor). Nucile astfel curatate de partea verde, se pun in apa, pentru a nu se innegri si in acelasi timp, mai iese din amareala.
Lasam nucile 12-15 ore in apa rece, eventual o mai schimbam din cand in cand.
Apa se pune la fiert cu zaharul si se lasa sa fiarba pana cand siropul se leaga, adaugam nucile si zeama de lamaie. Fierbem dulceata pana cand avem o compozitie bine legata, dar nu caramelizata.
Ma scuzati ca aduc abia acum reteta de Pasca, dar am fost plecata (acolo am preparat-o) si cum timpul zboara, sper sa fie de...
Pasca fara aluatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.