Pasta de Ardei Rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg ardei gras rosu (capia sau gogosari) 70ml ulei
  • 130ml bulion
  • sare

Mod de preparare

Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie dam bucatile de ardei, iar pasta obtinuta o punem la fiert, la foc mic pana cand scade toata apa lasata de ardei.
Dupa ce a scazut apa, adaugam uleiul, un praf de sare si bulionul si lasam din nou sa fiarba pana cand uleiul se ridica la suprafata.
Cand pasta noastra este gata, o punem in borcanele (mie mi-au iesit 2), inchidem capacul bine, le intoarcem cu gura in jos, le acoperim cu o paturica si le lasam sa se raceasca lent pana a doua zi.
Punem borcanelele obtinute la loc racoros si intunecat, iar in momentul deschiderii, il depozitam in frigider, daca mai avem ce pune ... este atat de bun si gustos incat am inceput sa il mancam pe paine, este mai bun ca zacusca, dupa parerea mea! : x

Se mai poate pune la ciorbite sau in orice alt preparat dandu-i un plus de culoare dar si gust.
Pentru a-l pastra in sezonul rece, trebuie sterilizate borcanele, eu le-am facut pentru a fi consumate imediat.
Sper sa va placa si sa incercati cu incredere aceasta reteta!

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Parteneri
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata