Rosii Uscate, Conservate in Ulei si Mirodenii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Rosii
  • Ulei de masline
  • Mirodenii (la alegerea si gustul fiecaruia)
  • Usturoi
  • piper
  • ardei iute
  • boabe de mustar
  • dafin etc
  • Nu scriu nimic la timp de preparare pt ca nu avem altceva de facut decat sa asteptam uscarea; in rest, max o ora sa le punem in borcane, scriem si depozitam

Mod de preparare

Alegem rosii bine coapte, cu gust pregnant de plina vara. Le taiem sferturi, felii, cum vrem si cum vom vrea sa le folosim si le punem in aparatul de uscat, pan cand vedem ca sunt uscate dar gumoase (oaresicum... )

Pregatim borcane cu filet, stratificam rosiile cu mirodeniile cuviincioase fiecarui preparat ce se va bucura de ele (scriem pe eticheta borcanului: "Pt. pizza" - si atunci presaram usturoi si busuioc printre feliile de rosii; sau "Pt. sosuri" - nici o mirodenie, vom stabili gustul sosului functie de preparat si nu de rosii etc)

Le putem pastra ca atare, in pungi de hartie, impreuna cu alte uscaturi si rontai la televizie in loc de popKorn. . .
O mentiune speciala pt. cei care vor sa reduca fumatul ori sunt in perioada de grele incercari: in loc de guma de mestecat sau alte cele, rontaiti uscaturi (mai ales smeura sau mure - samburiceii aia mici si suparatori va vor da atat de mult de furca incat pana nu-i zdrobiti cu inversunare n-o sa puteti fuma in liniste :)) Astfel, timpul intre doua tigari va fi mult mai mare, iar vitaminele si sarurile minerale din fructele rontaite vor inlocui ceea ce ne fura nicotina!

Uscati si papaia, mango si banane: surse nepretuite de enzime, extrem de folositoare la digestie (cateva felioare de papaia, dupa o masa copioasa inlocuiesc orice adjuvant: colebil, extradigest sau altele de tip digestiv sau de tranzit intestinal - v-o spun din propria-mi experienta)

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale