Se amestecă intr-un vas încăpător, ouăle cu brânza de vaci, fructele confiate, hidratate 30 de minute și scurse, malaiul, sarea, faina , zahărul, sarea. Se toarnă laptele, puțin câte puțin.
Separat, se fierb 5 minute clementinele cu zahărul vanilat, zahărul brun, untul, esența de vanilie, limoncello, gemul de ghimbir.
Se hidrateaza foile de gelatina în apă rece, se storc, se adaugă în compoziția de clementine care se ia mai întâi de pe foc, se lasă să se răcească până capătă consistenta unui gem.
Se așază compoziția de alivanca într-o tava ovală cu diametrul de 33 cm, se pune deasupra gemul de clementine, se fac forme cu o scobitoare, după dorința, se coace 60 de minute la 185 grade C, cuptor cu gaz.
Se decupează cercuri care se ornează cu smantana împărțită în două, cate 100 ml, se pun deasupra bănuți de ciocolată neagră.
Se servesc cu gem de caise.
Intr-o parte din cantitatea de smantana, se pune mierea, in cealaltă dulceața de caise.
Poftă bună!
Prăjitura este foarte ușor de preparat, delicioasă!
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos